BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  GÜNCEL

BBC'den Gazze'ye yardım kampanyasına destek

BBC, İngiltere'deki diğer kamu yayıncılarıyla birlikte, İsrail'in Gazze'deki saldırılarından etkilenen Filistinliler için başlatılan bir yardım kampanyasına destek olacak.

Abone ol

BBC, İngiltere'deki diğer kamu yayıncılarıyla birlikte, İsrail'in Gazze'deki saldırılarından etkilenen Filistinliler için başlatılan bir yardım kampanyasına destek olacak.

BBC Radyo 4, Cuma sabahından itibaren 13 yardım kuruluşunun oluşturduğu Afet Acil Durum Komitesi'nin (DEC) yardım çağrısına yayınlarında yer verecek.

Yardım çağrısının BBC Televizyonu'nda da yayımlanması bekleniyor.

BBC ve Sky televizyonu 2009'da Afet Acil Durum Komitesi'nin yardım çağrısını yayımlamamıştı.

BBC yönetimi, o dönemde “Çatışma bölgesine yardım gönderimine ilişkin çeşitli soru işaretleri vardı. Ayrıca BBC’nin tarafsızlığına duyulan güvenin sarsılması riskini önlemek için böyle bir karar aldık" demişti.

BBC Mütevelli Heyeti, daha sonra eski Genel Müdür Mark Thompson'ın, BBC ve diğer yayın kuruluşlarının yardım çağrılarının ne zaman yayımlanacağı konusunda DEC ile olan anlaşmalarını gözden geçirmeleri konusundaki tavrına destek verdi.

BBC 2009'daki kararından dolayı 40 binden fazla şikayet almış ve öfkeli protestolarla karşılaşmıştı.

BBC'nin yardım çağrılarını bu kez yayımlama kararı almasında Gazze'deki yıkım ve insani krizin boyutlarının etkili olduğu belirtiliyor.

İsrail'in Gazze'de 8 Temmuz'da başlattığı saldırılarda çoğu sivil 1,800’den fazla Filistinli öldü. İsrail ise Hamas'ın roket saldırılarında 67 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenlerden üçü dışında tümü asker.

İsrail'in saldırıları sonucu yaklaşık 520 bin Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor.