BIST 10.169
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.454,86
HABER /  SPOR

Ligin en dayanıklı hocası kim?

42 hafta görevde kalarak, Türkiye’nin en uzun soluklu hocası ünvanını kim aldı?

Abone ol

Süper Lig’de bu sezon 5 takım teknik direktör değiştirirken Aykut Kocaman’ın istifasıyla F.Bahçe’nin hocası, 42 hafta görevde kalarak, işbaşındakiler arasında Türkiye’nin en uzun soluklu hocası oldu

TURKCELL Süper Lig’in en dayanıklı teknik direktörü F.Bahçe’de hemen her hafta büyük eleştiri toplayan Arthur Zico oldu. Aykut Kocaman’ın Ankaraspor’dan ayrılması sonrasında Zico, 42 hafta üst üste F.Bahçe’nin başında bulunarak ilginç bir Türkiye gerçeğine imza attı. 18 takımın teknik direktörleri arasında Süper Lig’de şu an bu sayıya yaklaşan başka hoca yok. Aykut Kocaman da 42 haftadır Ankaraspor’u çalıştırıyordu.

GEÇEN YILDAN 5 HOCA

5 takımın hoca değişikliğine gittiği bu sezon şu an görev yapan hocalar arasında en ciddi istikrarı ve dayanıklılığı Zico yaşarken geçen yıldan 5 hoca kaldı. Ziya Doğan Trabzon’da 38, Bülent Uygun Sivas’ta 30, Güvenç Kurtar Denizli’de 23, Giray Bulak Manisa’da 17 haftalık bir istikrar yakaladı. Ligde şu ana kadar Konyaspor’dan Nurullah Sağlam, Kasımpaşa’dan Kadir Özcan, G.Birliği’nden Fuat Çapa, Çaykur Rize’den Samet Aybaba, Ankaraspor’dan Aykut Kocaman ayrıldı. Kasımpaşa, G.Birliği ve Ç.Rize’yi birer hafta yedek antrenörler maçlara çıkardı.

‘SONUNA KADAR ZİCO’

GÖREVDEN ayrılan 5 takımdan G.Birliği hariç diğer dördü ligin son 4 sırasında. Lige bu sezon çıkan OFTAŞ’ta Osman Özdemir geçen yıl sezonun son haftalarında göreve geldi. Belediye’de ise Abdullah Avcı Lig A’da bütün bir sezonu geçirdi. İki teknik adam Süper Lig’de ilk kez görev alırken 8. haftaya dek koltuklarını korudu. Süper Lig’de yaşanan bu antrenör enflasyonunda en dik duran Zico içinse F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım kulübün resmi dergisine bu ay yazdığı yazıda “Zico ile sözleşmesi bitene kadar çalışacağız” demişti. Zico’nun F.Bahçe Kulubü ile şu andaki sözleşmesi 31 Mayıs 2008’de bitiyor.