BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Ligde kim nasıl şampiyon olur?

Kartal zirvede Sivas takipte! Trabzon ise umut arıyor... Peki ligde kim nasıl şampiyon olur? İşte ligin falı;

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 33. haftası geride kalırken, ligin bitimine 1 hafta kala 68 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor. Sivas'ın zirve inadı ise bu haftada devam etti. Peki kim şampiyon olur? İşte yanıtı;

Ligin son haftasında Beşiktaş deplasmanda, ligde kalmayı garantileyen Denizlispor'u mağlup ettiği taktirde; Galatasaray - Sivasspor maçının sonucuna bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Peki kim nasıl şampiyor olur? İşte yanıtı;



SİVASSPOR NASIL ŞAMPİYON
OLUR? AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

  SİVASSPOR NASIL ŞAMPİYON OLUR, İKİLİ AVERAJLAR AYNI (1-1 ve 1-1)

Denizli-Beşiktaş maçı berabere biter ve Sivasspor da Galatasaray'ı en az 3 farklı skorla yenerse, Sivasspor şampiyon olacak. Bunun dışında yine; Beşiktaş mağlup olur, Sivasspor hangi skorla olursa olsun Galatasaray'ı yenerse, yine Sivasspor şampiyon olacak.


TRABZONSPOR NASIL ŞAMPİYON
OLUR? AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

   TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUK ŞANSI

Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki ikili averaj eşit. Onun dışında; 65 puanlı Trabzonspor'un +21, 66 puanlı Sivasspor'un +27 ve 68 puanlı Beşiktaş'ın +29 averajı bulunuyor.

Trabzonspor son hafta Fenerbahçe'yi farklı yener, Beşiktaş, Denizlispor karşısında 3-4 fark ile kaybederse, Sivasspor'un da Galatasaray karşısında puan kaybetmesi şartı ile Trabzonspor şampiyon olabilecek.

Ancak bordo-mavili ekibin şampiyonluktan çok Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansı yüksek. Trabzonspor Fenerbahçe'yi yener, Sivas'ta Galatasaray karşısında puan kaybederse karadeniz ekibi 2. olarak Devler Ligi'ne gitme hakkı kazanacak.



ASLAN VE TİMSAH
UEFA PEŞİNDE! AYRINTILAR DEVAMDA...

[PAGE]

GALATASARAY VE BURSASPOR'UN UEFA AVRUPA LİGİ ÇEKİŞMESİ

Son haftaya 58 puanla 5. sırada ve 55 puanla 6. sırada giren Bursaspor, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek için mücadele veriyor.

GALATASARAY'A BERABERLİK YETİYOR

Eğer Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Sivasspor ile berabere kalır veya rakibini yenerse, Büyükşehir Bld. - Bursaspor maçının sonucuna bakmaksızın Avrupa Ligi'ne gidecek.

Öte yandan Bursaspor rakibine yenilir veya rakibi ile berabere kalırsa; Galatasaray, Sivasspor'a mağlup olsa bile, sarı-kırmızılı takım Avrupa Ligi'ne gidecek.

CİMBOM'UN KADERİNİ
BELİRLEYECEK KARŞILAŞMA
HABERİN DEVAMINDA...
 

[PAGE]

FENERBAHÇE MAÇI CİMBOM'UN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR

Eğer Fenerbahçe son hafta deplasmanda Trabzonspor ile berabere kalır veya Trabzonspor'u yenerse, Galatasaray ile Bursaspor'un ikili averajları aynı olduğu için, iki takım arasındaki gol averajına bakılacak.

Galatasaray yenilir, Bursaspor ise rakibini yenerse; aradaki 7 farklı gol averajının kapatılıp kapatılmadığına bakılacak.

Örneğin Galatasaray 1-0 yenilse averajı +16 olacak. Bursaspor ise rakibini 7 farklı skorla yenmesi gerekecek.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY YENİLİR, BURSASPOR YENERSE; BURSASPOR AVRUPA LİGİ'NE GİDECEK

Öte yandan Fenerbahçe ve Galatasaray yenilir, Bursaspor ise rakibini yenerse bu 3 takım da 58'er puana gelecek.

Dolayısıyla bu 3 takım arasındaki 3'lü averaja bakılacak ve 3'lü averaja göre; Fenerbahçe 4., Bursaspor 5. ve Galatasaray ise 6. sırada yer alacak. Yani Bursaspor ve Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne gidecek. Galatasaray önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamayacak.