BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Sivas zirve yarışını bırakmıyor

Sivasspor şampiyonluk yarışını sürdürüyor. Gençlerbirliği engelini geçen yiğidolar umudunu son maça bıraktı.

Abone ol
SİVASSPOR: 3-2 :GENÇLERBİRLİĞİ

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor evinde konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ederek puanını 66 yaparak Beşiktaş'ı takibini sürdürdü... Kırmızı-Beyazlı ekip ligin son haftasında Ali Sami Yen'de G.Saray'A konuk olacak...


Stat: 4 Eylül
Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Ok, Nihat Mızrak

Sivasspor: Petkoviç, Bilica, Sedat, Sylla, Hayrettin, İbrahim, Onur, Murat Erdoğan, Musa, Herve Tum, Mehmet Yıldız

Gençlerbirliği: Bojan Isaıloviç, Hakan, Mehmet Polat, Addo, Cem Can, Eren, Mehmet Nas, Troisi, Momha, Jedinak, Mustafa

Gol: Dk. 22 Troisi (Gençlerbirliği)
Sarı Kart: Dk. 31 Mehmet Polat (Gençlerbirliği), Dk. 41 Sedat (Sivasspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Şampiyonluk mücadelesi veren ve bu maça galibiyet parolasıyla çıkan Sivasspor, Mehmet ve Tum ikilisi ile rakip kalede gol aradı. Maçın ilk dakikalarında rakibine oranla atak bir futbol sergileyen Sivasspor, Musa ile 10. dakikada bulduğu net gol pozisyonundan faydalanamadı. Etkili ataklar geliştirmesine rağmen gol bulamayan Sivasspor, 22. dakikada konuk ekip Gençlerbirliği'nin golüne engel olamayınca, maçın ilk yarısını 1-0 yenik kapadı.

Düşme potasından uzaklaşmak isteyen konuk ekip Gençlerbirliği ise Mustafa ve Troisi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı. İlk 10 dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran ve sürekli kontrataklar geliştiren konuk ekip, Troisi'nin attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

7. dakikada Bilica'nın kullandığı serbest atışta, kaleci Isaıloviç yerden kale direğinin dibine doğru giden topu uzanarak kornere çeldi.

10. dakikada sol kanattan topla ceza alanına giren Murat Erdoğan, meşin yuvarlağı altı pas çizgisi yakınlarında bulunan Musa Aydın'a çıkardı. Musa'nın topun gelişine ayağının içiyle yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.

13. dakikada Momha'nın sağ kanattan uzak mesafeden kullandığı serbest atışta, yükseklik kazanan top rüzgarın da etkisiyle Sivasspor ceza alanı içerisinde tehlike oluşturdu. Bu pozisyonda iyi yer tutan kaleci Petkoviç, topu kontrol etti.

22. dakikada Gençlerbirliği takımı golü buldu. Gençlerbirliği takımının sol kanattan hızlı gelişen atağında, ceza alanı içerisine gönderilen topa Mustafa yükseklik kazandırdı. Savunmanın arkasına düşen topa hareketlenen Troisi, ayağının içiyle yerden düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-1 

26. dakikada sağ kanattan topla ceza alanına hareketlenen Mustafa, meşin yuvarlağı Troisi'ye aktardı. Troisi'nin ceza alanı çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta, kaleci Petkoviç topu kontrol etti.

37. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında, Momha bir anda sol kanatta çapraz pozisyonda kaleci Petkoviç ile karşı karşıya kaldı. Momha'nın yakın mesafeden sert vuruşunda top, öne doğru açılarak rakibinin açısını daraltan Petkoviç'ten geri döndü.

40. dakikada Murat Erdoğan'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Isaıloviç topu tokatlayarak kornere çeldi.

Maçın ilk yarısı, Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

49. dakika. Sivasspor Kamanan ile G.Birliği karşısında skoru 1-1 yaptı...

61. dakika. Sivasspor Tum'un attığı golle G.Birliği karşısında 2-1 öne geçti...

69. dakika. Sivasspor Murat Erdoğan'ın golüyle skoru 3-1 yaptı...

77. dakika. G.Birliği Momha'nın golüyle skoru 3-2 yaptı...

Maç sona erdi... Sivas, G.Birliği'ni 3-2 mağlup etti...