BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Hangi takım küme düşer?

Süper ligin altı yanıyor. Küme düşecek üçüncü takım son haftaya kaldı. Aday sayısında azalma var.

Abone ol

İNTERNETHABER- Şampiyonluk yarışı kadar ligden kimin düşeceği de merak konusu. 34. hafta maçlarıyla birlikte lige veda edecek 3. takım belli olacak.

33. hafta maçlarıyla birlikte düşme adayı takımların sayısı 6-7 iken son haftaya girilirken bu sayı azaldı. Konyaspor kaybedince Ankaragücü ve Eskişehir kurtuldu.

En kuvvetli düşme adayları Konya ve Antalya. Daha doğrusu Konyaspor ilk sırada yer alıyor. Ancak bir ihtimal var ki kafaları çok karıştırıyor.  O denklemde Denizlispor ve Gençlerbirliği de var.



Son hafta maçları

Konyaspor nasıl ligde kalabilir

[PAGE]

  

Konyaspor Fenerbahçe'ye 4-2 yenilerek işi zora soktu. Şu anda 35. puanı var ve 16. sıradalar. Konyaspor son hafta evinde Ankaraspor'u ağırlayacak. Beraberlik her şarttta yeşil beyazlıları Bank Asya Ligi'ne yollayacak.

Ankaraspor'u yenmeleri de yetmiyor. Antalya'nın evinde Ankaragücü'ne takılmasını bekleyecekler.. Beraberlik Konyaspor'a yarıyor. İkili averajda Konyaspor daha iyi durumda.

Gençlerbirliği ile Konyaspor ligi aynı puanda bitirirse Gençlerbirliği üstte yer alacak. İkili averajı iyi olan takım Ankara ekibi..


Antalyaspor nasıl ligde kalır?

[PAGE]

  

Antalya Konyaspor'a oranla biraz daha rahat. Fazla bir ihtimal hesabı da yok aslında. Kırmızı beyazlıların yapması gereken tek şey son hafta evinde Ankaragücü'nü yenmek olacak.

Puan kaybı onları sonu anlamına geliyor. Yendikleri takdirde ligde kalıyorlar. Konya kazanır, Antalya berabere kalırsa ikili averajla Antalyaspor küme düşecek.

Bir ihtimal daha var

[PAGE]

Bu ihtimalin gerçekleşmesi mümkün. O da 4 takımın aynı puana sahip olması. Denizli ve Gençlerbirliği yenilir, Antalya berabere kalır Konya da kazanırsa 4 takım 38'er puan olacak. Bu durumda kendi aralarında oynadıkları maçlarda en çok puan alan takım avantajlı olacak.

En az puan alan takım Gençlerbirliği. Ankara ekibi 6 puan alabilmiş. En fazla puan alan takım 9 puanla Antalyaspor. Konya ve ve Denizli 8'er puan toplamış.

Denizlispor, Antalyaspor ve Konyaspor ligi aynı puanda bitirirse küme düşecek takım bu kez Antalyaspor olacak.