BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Liderlerden Çanakkale mesajları..

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 18 Mart Çanakkale zaferi nedeniyle şehitleri andılar..

Abone ol

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla liderler mesaj yayımladı. İşte o mesajlar:

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakarlıkları, milletin bu topraklarda hür ve müstakil yaşamasını sağladı. Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi de, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK

"Eğer Türk Milleti, 1915'te Çanakkale'de düşmanın güllelerine göğüs germeseydi, belki bugün Türkiye diye bir devlet olmayacaktı. Anadolu'nun bütün savunma hattı çökecek ve düşman bir fatih edasıyla bu topraklara yerleşecekti." mesajını verdi.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Bundan 97 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpıyor.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygıyla rahmetle, gazilerimizi de şükranla, minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.