BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  SEÇİM

Liderler oylarını kullandı! İşte seçim mesajları

Türkiye bugün sandık başına gidiyor. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde liderler sandık başına giderek oylarını kullandı.

Abone ol

Türkiye bugün sandık başına gidiyor. Herkes nefesini tuttu. Sandıktan nasıl bir sonucun çıkacağını merakla bekliyor. Liderler tek tek oy kullandı.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Doğu illerinde oy verme işlemi başladı. Bu yıl bazı liderlerin oy verme yeri değişti. İşte liderilerin oy kullanma yerleri...

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Saffet Çelebi İlkokulu'nda kullandı.

Milli iradeye Saygı duyulmasının gereğini hatırlatan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

SEÇİME GİTME ZARURETİ DOĞDU

"Yaklaşık 54 milyon vatandaşımız sandıklara gidiyor. Bu seçim 7 Haziran seçiminden sonra, sandıklardan istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca, böyle bir seçime gitme zarureti doğdu.

MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYULMALI

Bugün yapılacak olan seçimde inanıyorum ki; istikrarın milletimiz için ne kadar önemli olduğu ortadaydı ve vatandaşlarımız bunun tercihini yapacaktır. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra, hep birlikte saygı duymamız gerekecek.

SEÇİMİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Ben milletime bugün kullanacağı oylar için hayırlı olmasını diliyorum. Bu yolda, emeği olan YSK başta olmak üzere, il ve ilçe seçim kurullarına başarılar diliyorum."

DAVUTOĞLU KONYA'DA OY KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da Şükrü Doruk Kız Anadolu imam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı.

Başbakan Davutoğlu eşiyle birlikte geldiği okulda basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Davutoğlu seçim sonucunun ülkemiz için hayırlı olmasını  diliyorum dedi. Seçim için çeşitli spekülayonların yapılacağı uyarısında bulunan Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

DAVUTOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

''Bugün bir daha vatandaşlık görevimizi yapmak üzere sandık başına gidiyoruz. Ülkemiz için hayırlı olsun. Türkiye demokrasi için öncü ülkelerden biri. Buradan ülkeme çağrıda bulunmak istiyorum. Bütün vatandaşlarımızı huzur içinde sandığa gidip iradelerini sandığa yansıtmalarını istiyorum.

ÇEŞİTLİ SPEKÜLASYONLAR YAPILABİLİR

Şimdiiye kadar herhangi bir üzücü olay yaşanmadı. Emniyet güçlerimiz her türlü tedbiri aldı.Huzur içine sandığa gidiyoruz. Seçim güvenliği konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılabilir. Şuanda her yerde her türlü tedbir alındı. vatandaşlarımız bize güvensinler.

SONUÇLAR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Akşama kadar vatandaşlarımız kendi iradelerine sahip çıksınlar. Demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Bugün de bu neticelerin hepimiz için hayırlı olacağını ümit ediyorum. En büyük gücümüz demokrasimiz ve vatandaşlarımızdır. Sonucun şimdiden hayırlı olsun diyorum''.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU ANKARA'DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Çankaya'da Anıttepe Ortaokulu'ndaki 1310 nolu sandıkta kullandı.Bahçeli kısa bir açıklama yaparak seçimin huzur içinde geçmesini diledi.



Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Çukurambar'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı.

CHP İzmir Milletvekili adayı Kılıçdaroğlu oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Çukurambar Arjantin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Seçim sonuçlarını Ankara'dan takip etmesi beklenen Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yaptı:

SEÇİMLER DEMOKRASİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

"Seçimler demokrasimiz için çocuklarımız için çok önemli seçimler. Seçimler Hayırlı uğurlu olsun. "

DEMİRTAŞ İSTANBUL'DA OY KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Sultanbeyli'deki Mevlana Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Oyunu İstanbul'da kullanan Demirtaş çıkışta bir açıklama yaptı. Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"SIKINTILI BİR SEÇİM DÖNEMİ KAMPANYASI OLDU"

"Umut ediyorum ki bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar bütün ülke hepimiz açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı şey huzurdur, barıştır. Seçim dönemi zorlu sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası oldu. Maalesef ki yitirdiğimiz canlar oldu.

GELECEĞE UMUTLA BAKMAYI GEREKTİRECEK BİR SONUÇ OLSUN

Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın herkes açısından geleceğe umutla bakmayı gerektirecek bir sonuç olacağından kuşku duymuyoruz. Herkes bugün oylarını kullansın.''