BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Liderler bayramı nerede geçirecek?

Liderler Kurban Bayramı'nda değişik bölgelerde olacak.Başbakan İstanbul'da Kılıçdaroğlu Paris'te, Bahçeli Ankara'da olacak.

Abone ol

Bayram'da siyasi parti liderlerinin nerede olacağı da netleşmeye başladı. Alınan bilgiye göre, Başbakan İstanbul'da, Bahçeli Anmara'da, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Paris'te olacaklar.

Türkiye 9 günlük bayram tatiline dün itibariyle başlarken, liderlerin bu döneme ilişkin programları da netleşmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayram’ın 1. gününde İstanbul’da olacağı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU PARİS'TE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, 14-17 Kasımda Paris’te yapılacak Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısına katılmak üzere bugün Fransa’ya gidecek.

Bayramın ilk iki günü Paris’te olacak Kılıçdaroğlu, toplantıda “Küresel Ekonomi” tartışma başlığı altında bir sunuş yapacak.

Kılıçdaroğlu'nun ayna zamanda Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesi de bekleniyor.

 Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı’nın hemen ardından 20 Kasım’da Diyarbakır’a gidecek. Vatandaşlarla bayramlaşacak olan Kılıçdaroğlu’nun burada BDP yöneticileriyle de görüşmesi bekleniyor. Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya geçecek olan CHP lideri 21 Kasım’da Ankara’ya dönecek.

DEMİRTAŞ'TA KILIÇDAROĞLU İLE AYNI TOPLANTIDA

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Kılıçdaroğlu ile aynı toplantıya katılmak için Paris'te olacak. Kılıçdaroğlu'nun son zamanlarda yaptığı açıklamalarla iki parti arasında buzların erimeye başladığı ve Demiştaş ile Kılıçdaroğlu'nun Paris'te bir araya gelebileceği de konuşuluyor.

Demirtaş “gözlemci” olarak davet edildiği Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Kılıçdaroğlu gibi 14-16 Kasım tarihlerinde Paris’te olacak. Ardından AB Türkiye Sivil Komisyonu toplantısı için Brüksel’e geçecek olan Demirtaş, 19 Kasım’da Türkiye’ye dönecek.

BAHÇELİ ANKARA'DA

Bayramı Ankara’da geçireceği bildirilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayramın 2. günü saat 14.00’de Genel Merkez’de partililerle bayrammaşacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bayram programının ise henüz netleşmediği öğrenildi.

CHP-BDP’DE BUZLAR ERİYOR

CHP, siyasi partilerle Kurban Bayramı’nın
2. günü bayramlaşacak. CHP, önceki bayramlarda bayramlaşma programında yer almayan BDP
ile bu yıl ilk kez bayramlaşacak.