BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  POLİTİKA

Lider sultasını birlikte yıkacaklar!

Son yılların en sönük 23 Nisan resepsiyonunun yıldızı resepsiyona katılan tek lider olan Kılıçdaroğlu oldu.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Devletin üst düzeyini bir araya getiren 23 Nisan Meclis resepsiyonu yapıldı. Son yıllarda yapılan en sönük 23 Nisan resepsiyonuna Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli katılmadı. Askerler de bir sürpriz yapmadı ve resepsiyonda yer almadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis'te grubu bulunan partilerin liderlerinden sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu resepsiyona listelerde yer bulamayan milletvekilleri nedeniyle de katılım çok düşük oldu.

Cumhurbaşkanı Gül, "siyasetler üstü" konumunu koruyup siyasetle ilgili sorulara yanıt vermezken YGS skandalı nedeniyle gözlerin çevrildiği Milli Eğitim Bakanı Çubukçu da sorulardan kaçtı. En renkli sohbetler ise resepsiyona katılan en önemli siyasi parti lideri olan Kılıçdaroğlu ile yaşandı.

TBMM Başkanı ile kilo sohbeti yapan Kılıçdaroğlu "Lider sultasını kaldırmak için" destek istedi. Şahin'in bu çağrıya yanıtı, "Olur inşallah seçimlerden sonra" oldu.

Kılıçdaroğlu ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında ise Bozkurt polemiği vardı. Kılıçdaroğlu "Meydanlar sizin atışmanızla renklendi" derken Vural, "Başbakan'ın karizmasını indirdik" karşılığı verdi.

Kılıçdaroğlu İnternethaber sitesi için de "Bomba bir sitesiniz" değerlendirmesi yaptı.

GÜL SEÇİM BEYANNAMELERİNİ TAKİP EDİYOR

Meclis resepsiyonuna ilk gelen Cumhurbaşkanı Gül oldu. Salonda bir tur atan Cumhurbaşkanı Gül tek tek davetlilerin elini sıktı. 15 dakika kadar kısa bir süre resepsiyonda kalan Gül basın mensupları ile de kısa bir sohbet yaptı. Gül, "1991'de Meclis'e girdiğini hatırlatarak 20 yıl olmuş, 15 yılda sizlerle birlikte oldum. Sizleri görmek güzel" dedi.

Gül'e resepsiyona katılımın az olması soruldu. "Bu gayet normal. Seçim kararı almış bir Meclis ile karşı karşıyayız. Listeye giremeyen adaylar kendi gelecek planlarını yapmaya başladı. Aday olanlarda bölgelerini bırakamıyor" diyen Gül'ün sözlerine Meclis Başkanı Şahin de destek verdi.

Gül'e "Siyasetler üstü bir isim olarak seçim beyannamelerini nasıl buldunuz" diye soruldu. Gül'ün sorunun içindeki siyasetler üstü kısmının altını çizerek "Hepsini takip ediyorum" demekle yetindi.

GÜL İLE KILIÇDAROĞLU KARŞILAŞMADI

Gül salonda dolaşırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu resepsiyona geldi. Ancak ayrı noktalarda oldukları için karşılaşmadılar. Resepsiyonda en uzun süre kalan isimlerden biri olan CHP lideri gündemdeki konularla ilgili sohbetler yaptı. Seçimde tek başına iktidar hedefini yineleyen, ancak oy oranı vermekten kaçınan Kılıçdaroğlu ile Meclis Başkanı Şahin arasında ilginç bir kilo diyalogu yaşandı. Şahin Kılıçdaroğlu'nun kilo vermiş olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu da iki kilo verdiğini belirterek seçim sürecinde de bunun artabileceğini söyledi.

ŞAHİN'DEN LİDER SULTASINI KALDIRIN DESTEĞİ İSTEDİ

Şahin'in Kılıçdaroğlu'na, "Bende bu seçimlerde Karabük'e gittim. Seçim bölgem memleketim oldu" sözü üzerine Kılıçdaroğlu, "Evet sık sık değiştiriyorsunuz" dedi. Şahin'in "Siz Genel Başkanlar yapıyorsunuz" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben bugün lider sultasına son vereceğimizi söyledim. Ama destek verin hep beraber değiştirelim" teklifinde bulundu. Bunun üzerine Şahin, "Olur inşallah seçimlerden sonra" dedi.

SİYASET ALANINDA YAPILACAK İŞLER VAR

Söz listelerde yer alamayan küskünlere gelince Kılıçdaroğlu, 29 ilde ön seçim yaptıklarını belirterek, "Bu tercihi halka bıraksak iyi olur" dedi. Şahin ise "Siyaset alanında yapılması gereken işler var. Sanıyorum seçimlerden sonra yeni parlamento öncelikle bunu ele alacak. Seçimlere yakın ele alınamıyor. Öncelikle bunu yapmak ve sonra diğer işlere geçmek gerekir" dedi.

VURAL: BAŞBAKAN'IN KARİZMASINI İNDİRDİK

Kılıçdaroğlu ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında da "bozkurt" sohbeti yaşandı. Kılıçdaroğlu, Vural'ın "Seçim meydanları kızıştı" sözü üzerine, MHP ile AKP arasında süren "bozkurt polemiğini" anımsatarak "Sizin atışmanızla renklendi" dedi. Vural ise, "Başbakan'ın karizmasını indirdik" yanıtını verdi.

GÜL'DEN İNTERNET YASASINA YAKIN TAKİP

Resepsiyonda internet medyası da gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İnternethaber Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile tokalaştı. İnternet yasasını soran Gül, bilişim teknolojileri ve iletişim alanlarında ciddi toplantılar yaptıklarını güzel sonuçları olan çalışmalar bulunduğunu, yasanın da yeni dönemde çıkacağına inandığını söyledi.

MUHALEFET BOMBA GİBİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Özışık ile yaptığı sohbette internet medyasını konuştu. Kılıçdaroğlu Özışık'a "Nasılsınız" sorusu üzerine "Bomba gibiyim" yanıtı alınca "Siteniz de bomba gibi" karşılığını verdi.

Özışık Kılıçdaroğlu'na muhalefet.com isimli yeni bir site kurduklarını bu siteye yazan okurların CHP'ye de muhalefet ettiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Önemli değil. Bana yapılan muhalefete kızmam" yanıtı verdi.

İNTERNET MEDYASI İLE BULUŞACAK

Kaikatüristler ve internet medyası ile buluşmak istediğini ancak yoğun program nedeniyle bunu gerçekleştirmediğini anlatan Kılıçdaroğlu yakın zamanda İstanbul'da böyle bir program gerçekleştirmek istediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu eve gidince de muhalefet.com sitesine bakıp arayacağını söyledi.

ÇUBUKÇU'NUN YGS TEPKİSİ

Resepsiyona katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya da YGS skandalı nedeniyle ilgili yüksekti. Çubukçu basın mensuplarının sınavın iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili sorusuna tepki gsöterdi. ÖSYM'nin kendisine bağlı olmadığını hatırlatan Çubukçu sorulara bu nedenle yanıt vermeyeceğini söyledi.

Çubukçu'ya koltuğuna oturan minik bakanın da YGS şikayeti soruldu. Çubukçu ÖSYM'nin tekrar kendisine bağlı olmadığını hatırlatarak çocuğa sorulan sorunun da bu anlamda yanlış bir soru olduğunu söyledi.

MALİYE BAKANI YEMEĞE SALDIRDI

Hafta sonunu seçim bölgesi Batman'da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşiyle birlikte resepsiyona katıldı. Günün koşuşturması içinde yemek yemeye fırsat bulamadığını anlatan Şimşek hemen kendine bir tabak hazırladı. Eşiyle birlikte yemek yiyen Şimşek'in CHP'nin seçim beyannamesi ile ilgili ilk açıklaması "tutarsızlar var" şeklinde oldu. Şimşek beyannameyi tam olarak inceledikten sonra bir değerlendirmenin daha doğru olduğunu söyledi.