BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.429,92
HABER /  GÜNCEL

Lice'deki olayların sırrı bu açıklamada

Önce Tunceli başladı ardından Lice geldi. Geçtiğimiz gün Karayılan'dan da Kalekol'lar için açıklama gelmişti. Neler oluyor, Lice ikinci Gezi mi?

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Lice'deki olayların şifresini çözmek için PKK'nın elebaşı Murat Karayılan'ın geçen 10 gün önce yaptığı açıklamaya bakmak gerekli.
Çünkü o açıklama Lice olayları için talimatın Kandil'den geldiğini gözler önüne seriyor.


LİCE HABERLERİ
: BUNLARI DA OKUYUN!

Lice gerginliğinde flaş gelişme

Hüseyin Çelik'ten Lice için açıklama

Hüseyin Çelik Lice'de karakola yapılan baskında yaşanan çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'ın elindeki şok PKK raporu

Hükümet süreç için neden ikinci aşamaya geçmedi sorusunun yanıtı bu raporda

Lice için tahrik dolu iddia!

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'den şok iddialar geldi. Elçi, ölçüsüz şiddet kullanıldığını söyleyerek, "Yaralılara arkadan ateş edilmiş" dedi.

Karayılan açıklamasında 'karakol yapımlarına' tepki göstererek "Aslında devlet, bu uygulamalarla deyim yerindeyse süreci sabote etmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Savaşa hazırlanıyor. Açık açık görülen budur" demişti.

FIRSAT BİLİP KARAKOL YAPIYORLAR

Murat Karayılan sürecin bitebileceği tehdidini savurdu o açıklamada şöyle devam ediyordu;

-"Normalde gerilla Kürdistan dağlarından geri çekildiğine göre, karakolların ve taburların azaltılması, en azından var olan şekilde kalması gerekirdi. Ama bakıyoruz “fırsat bu fırsat” denilip habire yeni karakol projeleri pratikleştirilmektedir. Şimdi gerilla, geri çekilme sürecini başlattığına göre en azından yeni askeri üslenme projelerinin geliştirilmemesi gerekmez miydi? Şimdi Şemdinli’de habire yeni karakol ve kalekol yapılmaktadır. Yeni kalekollarla daha hakim tepeler tutulmakta, nerede boşluk varsa doldurulmaya çalışılmaktadır. Bu, neyin nesidir! Biz güçlerimizi çekerken, onlar ardımızı asker doldurmaktadırlar."

PKK YERİ DOLUYOR ENDİŞESİNDE

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi PKK yönetimi çekilme ile birlikte bıraktığı alanların devlet tarafından doldurulmasından büyük rahatsızlık duyuyor. Kandil yönetiminin sürece yönelik kuşkularının ayaklandığını gösteren açıklama, bugünkü karakol protestolarının da sinyalini veriyordu.


Murat Karayılan'dan karakol açıklaması

Murat Karayılan 10 gün önce PKK ajansı üzerinden yaptığı açıklama ile bugünkü olayların sinyalini vermişti. O açıklama baştan sona süreçle ilgili sancıları gösteriyordu. (TAMAMINI OKU)

murat-karayilan-açiklama.jpg

LİCE'DE GAZ BOMBALI MÜDAHALE

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çatışma çıktı.

Hüseyin Çelik'ten Lice için flaş açıklama

Hüseyin Çelik Lice'de karakola yapılan baskında yaşanan çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Kışanak'tan Lice için ilk açıklama!

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak Lice'de yaşanan olaylar için açıklama yaptı.

Lice'deki provokatörler bulunacak!

Lice'deki karakol inşaatını protesto eden halkın üzerine ateş açılmasına provokasyon vurgusu yapıldı.