BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Havlayan adam İnternethaber'e konuştu

Gezi Parkı eylemleri sırasında bir gencin havlayarak protestosunu gösterdiği sanılıyordu. Meğer işin aslı başkaymış.

Abone ol

Performans sanatçısı olduğunu söyleyen Arascan Dönmez, Gezi Parkı'nda 1 yıldır oynadığı performansta havlayan köpek rolünü oynadığını belirterek Rus asıllı sanatçı Oleg Kulik'e gönderme yaptığını açıkladı.

Performans Sanatçısı Arascan Dönmez ayrıca Gezi Parkı Eylemleri’nin ikinci günü itibariyle başlattığı “Özgürlük Nöbeti” ve buna eş gerçekleştirdiği “Water of Freedom” (Özgürlük Suyu) sıkma performansını sergilemişti.

Ulusal TV’nin Taksim Gezi Parkı’ndan sanatçılarla gerçekleştirdiği canlı yayına aktivist tarafıyla katılan Dönmez, “mavi,yeşil ve yeryüzündeki tüm canlılar için ne zaman bir toplanma meydana gelse ben de oradayım” demiş ve canlı yayında havlamıştı.

HAVLAYAN ADAM DA ARASCANMIŞ MEĞER

İnsan olmanın değerinin kalmadığı bir ortamda köpek olmak ve havlamak en güzeli diyen performansçı Dönmez, internet haber’e şu açıklamayı yaptı: 

BİR YILDIR HAVLIYORUM

“Yaklaşık bir yıldır “Hadi Gel Domatesli Pilav Yapalım” adında bir performans yapıyorum. Size de daha önce bununla ilgili bir röportaj vermiştim. Rus asıllı Performans Sanatçısı Oleg Kulik’e gönderme yaptığım bir işti. Bu performansta da bir “köpek adam”dım, havlıyordum. Havlamam yeni değil yani. Bir yıldır havlıyorum. Daha iyi bir dünya, mavi, yeşil ve yeryüzündeki tüm canlılar için…”