BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,50
HABER /  GÜNCEL

Lice’de gerginlik sürüyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan vatandaşların arasında bulunan yüzle...

Abone ol

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan vatandaşların arasında bulunan yüzleri kapalı bir grup, polis ekiplerine molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Güvenlik güçleri de gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmada hayatını kaybeden Ramazan Baran’ın (24) cenazesi yakınlarına teslim edilmek üzere Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Morg önünde toplanan vatandaşların içinde bulunan yüzü kapalı göstericiler polis ekiplerine taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’nın polis ekipleri ile yaptığı görüşmenin ardından olaylar yatışırken, otopsi işlemleri tamamlanan Ramazan Baran’ın cenazesi yakınlarına teslim edildi.

ÖLÜ SAYISI 2’YE ÇIKTI
Öte yandan Lice’de çıkan çatışmada ağır yaralanan 50 yaşındaki Abdulbaki Akdemir de hayatını kaybetti. Akdemir’in cenazesi, Lice Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Lice’deki olayda yaralanan ve DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan 19 yaşındaki Abdullah Akkalu’n durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken biri asker iki kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
(İHA)