BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,64
ALTIN 2.386,73
HABER /  GÜNCEL

Libya'dan 178 vatandaş daha döndü

Sirte şehrinde çalışan 178 Türk işçi, saat 01.25’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi.

Abone ol

Libya’da bulunan 178 Türk işçi, çalıştıkları firmanın kiraladığı özel bir uçakla İstanbul’a getirildi.

Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte’den gelen işçiler, bulundukları şehrin diğer şehirlere göre daha güvenli olduğunu söyledi.

Çalıştıkları firmanın kiraladığı özel bir uçakla gelen işçilerle yakınlarının karşılaşması sırasında duygusal anlar yaşandı. 6 yaşındaki çocuğun, babası Talat Demir’e sarılarak ağlamasını görenler gözyaşlarını tutamadı. Muaamer Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte’den gelen işçiler, yaşadıkları şehrin Libya’nın diğer bölgelerine göre daha güvenli olduğunu söyledi. Herhangi bir çatışmaya tanık olmadıklarını anlatan işçiler, Türk hükümetinin ve çalıştıkları firmanın kendilerine gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan ülkemize döndüğümüz için mutluyuz. Sirte diğer şehirlere göre daha sakindi” dedi.

Depo sorumlusu olarak çalışan Çağrı Dinçtürk, Sirte’de bulunanların sağlık problemlerinin olmadığını ifade etti. Dinçtürk, “Düzgün bir şekilde tahliyemiz oldu. Bulunduğumuz şehirde çatışma yoktu ama zaman zaman silah sesleri duyuluyordu. Gerek şehir gerekse şantiyemiz güvenlik altındaydı. Biraz tedirginliğimiz vardı ama bu durum da normaldi. Çalışanların hepsi salim bir şekilde tahliye edildi. İnşallah diğer bölgedekiler de tahliye edilir. İnanıyoruz ki devletimiz onları da Türkiye’ye getirecek” şeklinde konuştu. Dinçtürk, Libya’da güvenliğin sağlanmasından sonra yeniden çalışma ortamına dönmeyi düşündüğünü de belirtti.

Bu arada, Türk vatandaşlarını getirmek için Libya’ya giden 2 uçağın da boş döndüğü öğrenildi.