BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  GÜNCEL

Libya Temas Grubu İstanbul'da toplandı

Grubun dördüncü toplantısı, Türkiye ile bir önceki toplantının ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nin eş başkanlığında Çırağan Sarayı'nda yapılıyor.

Abone ol

NATO ve Arap Birliği dışişleri bakanları, Libya'daki askeri operasyonlarda kaydedilen ilerlemeyi değerlendirmek üzere İstanbul'da bir araya geldi.

Ahmet Davutoğlu toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri'yle görüşmüştü

Libya Temas Grubu'nun dördüncü toplantısı, Türkiye ile bir önceki toplantının ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nin eş başkanlığında, Çırağan Sarayı'nda yapılıyor.

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Abdelilah El Hatip da toplantı sırasında hazırladığı raporu Libya Temas Grubu'na sunacak.

Abdelilah El Hatip, Libya hükümeti yetkilileri ile Trablus'ta ve muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Geçici Konsey'in üyeleri ile Bingazi'de yaptığı temaslar hakkında bigi verecek.

BBC diplomasi muhabiri Jonathan Marcus, bazı NATO üyelerinin Libya'da lider Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlere karşı düzenlenen harekat ile ilgili huzursuzluklarının arttığını söylüyor.

Türkiye'nin Libya'daki soruna siyasi bir çözüm bulunmasının ilk adımı olarak ateşkes ilan edilmesini istemesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Ağustos'ta Ramazan ayı başlamadan önce soruna çözüm bulunmasını umuyor.

İstanbul'da bugün ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirecek.

oplantı sonucunda açıklanacak bildiri ile ortak eylem yönünde bir iradenin kamuoyuna yansıtılması bekleniyor.