BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

LGS yüzdelik dilimleri 2018 liselerin taban puanları

LGS sonuçlarının ardından gözler şimdi de 2018 LGS tercih kılavuzunda yayınlanan 2018 LGS yüzdelik dilimlere ve yerleştirme puanlarına çevrildi. MEB 2018 LGS tercih kılavuzu ve yüzdelik dilimler liselerin taban ve taban puanları, LGS okulların puanları internethaber'de olacak.

Abone ol

LGS YEP puanları 2018 yüzdelik dilimler tam listesi e-okul.meb.gov.tr ile aynı anda internethaber'de. 2018 LGS tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte liselerin 2018 taban ve tavan puanlarını erişime açıldı. 

LGS Yerleştirme Puanları-YEP 2018 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2018 sonuçlarına ulaşabilecekler.

MEB LGS sonuçlarının ardından LGS tercih kılavuzunu yayınladı. Yüzdelik dilimle ve YEP puanı ile öğrenci alan liselerin taban ve tavan puanları belli oldu. 2018 LGS tercih kılavuzu ve okul puanları bilgisi haberimizde. 

TERCİH İŞLEMLERİ NEREDEN YAPILACAK: LGS sonuçlarına göre kayıt yaptıracak öğrenciler için 2018 yılı liselerin LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanları büyük önem taşıyor. Yayınlanın yeni kılavuza göre, lise tercih işlemi, e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

LGS Tercih kılavuzu 2018 yılı PDF  - Tıklayın

 LİSE KONTENJAN BİLGİLERİ: Özel liselere kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların kayıtları 27 Haziran-13 Temmuz 2018 arasında tamamlanacak. 2 Temmuz'da tercihlere esas kontenjan tabloları ilan edilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihler 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak. 6-10 Ağustos'ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-6 Eylül'de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül'de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

YÜZDELİK DİLİMLER VE LİSE TAVAN-TABAN PUANLARI: Liselere yerleştirmede okulların taban puanları ve yüzdelik dilimleri önem taşıyor. Tercih yaparken öğrencilerin ve velilerin LGS yüzdelik dilimlerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Liselerin 2017 yılı taban puanları ve yüzdelik dilimlerine buradan ulaşabilirsiniz

Fen Liseleri puan türü: Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Adrese dayalı yerleştirme için... Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kurumlarına açıklanan kontenjanlara göre gerçekleştirilecek. 

Sanat ve spor ağırlıklı liseler: Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirme iş ve işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 13 Temmuz saat 17.00'ye kadar tamamlanacak. 

3 grupta tercih yapılabilecek: Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek. Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. 

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunacak. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihi yapabilecek. 

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla üç okul seçilebilecek. Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas dördüncü nakil başvuru döneminde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecek.