BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  POLİTİKA

Leyla Zana hapse giriyor

Leyla Zana'nın bugün davası vardı. Mahkeme kararını açıkladı. Duruşmada hazır bulunan Zana şok oldu.

Abone ol

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla yargılanan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanık Leyla Zana hazır bulundu.

KONUŞMASI NEDENİYLE YARGILANIYORDU

Duruşmada hazırladığı 5 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okuyan sanık Zana, düşüncelerinden dolayı yargılanıyor olmayı Türkiye demokrasisi açısından bir ayıp olarak kabul ettiğini söyledi.

Zana, geçen yıl yapılan Nevruz etkinliğinde ifade ettiği, ''Kürtlerin 3 lideri var. Talabani, Barzani ve Öcalan. Bu 3 lidere minnet borçluyuz'' sözlerindeki niyetinin örgüt propagandası yapmak olmadığını öne sürdü.

Zana daha sonra hazırladığı yazılı savunmayı mahkemeye sundu.

İKİ YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Leyla Zana'nın Terörle Mücadele Kanunu'nun ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

PİŞMANLIK YOK, İNDİRİM YOK

Mahkeme heyeti, sanığın yargılama esnasında pişmanlığını belirten bir tavır sergilemediği gerekçesiyle verilen cezada indirim uygulamadı.

Bu arada, Mahkeme heyeti, ayrıca sanık Zana'nın duruşmada okuduğu ve daha sonra mahkeme heyetine sunduğu 5 sayfadan oluşan savunmasının bir örneğinin soruşturma başlatılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine de karar verdi.