BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  MAGAZİN

Levent Üzümcü kimdir konserde dayak olayının aslı ne?

Levent Üzümcü kimdir, kaç yaşında ve sevgilisi kim soruları adının dayak olaylarına karışmasının ardından araştırıldı. Oyuncu Levent Üzümcü gittiği konserde dayak yedi ortalık karıştı. Eğilip bana küfür ettiler diyen Levent Üzümcü işin aslını anlattı.

Abone ol

Levent Üzümcü kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli soruları adının dün sevgilisi ile gittiği konserde dayak olayına karışmasının ardından dikkat çekti. Sevgilisi ile gittiği konserde dayak yiyen Levent Üzümcü işin aslını sosyal medyadan uzun uzun anlattı. Peki birçoğumuzun Avrupa Yakası'nın Cem'i olarak tanıdığımız Levent Üzüncü aslen nereli, sevgilisi kim...

LEVENT ÜZÜMCÜ DAYAK OLAYI: Levent Üzümcü izleyici olarak katıldığı bir konser sırasında tartışma yaşadığı mekan çalışanları tarafından tartaklandı. Yaşanan bu olayın haberlere konu olmasının ardından başarılı oyuncu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak işin detayını uzun uzun anlattı. İşte Üzümcü’nün konuyla ilgili yaptığı o paylaşım:

“Bir takım bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bunu yayınlıyorum. Ceza almayacağını bilmenin güveniyle davranıldı bana karşı. 30'una varmamış insanların hakim yapılıp, tek işi devlet görevlisine hakaret kovaladığı bu ülkede her türlü adaletsizlik vakayı adiyedir…”

“Olay 10 gün önce oldu, gittiğim mekanda insanlar kavga ediyordu, ayırmaya çalıştım. Görevliler, kavga eden 60 yaş civarı konukları mekanın başka bir yerine götürmeye çalıştı izin vermedim, faşist olduğu her halinden belli biri beni tadını, kulağıma eğilip bana küfür edip tehdit etti. Ben de karşılık verdim. Abi kardeş oldukları söylenen mekan çalışanı bu iki kişi üzerime saldırdı, beni devirmek için dizime tekme attılar. Hâlâ o mekanın kapısında yeni canlar yakmak için beklediklerinden eminim… Neyse, sağ diz ön çapraz bağlarım koptu, menisküsüm yırtıldı ama yaşayacağım…”

LEVENT ÜZÜMCÜ KİMDİR:  Levent Üzümcü, 6 Temmuz 1972 tarihinde İzmir'de doğmuştur. İzmir'de Karşıyaka Aydoğdu ilkokulu ve sonrasında Eşref Paşa Lisesi'nden mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirmiştir.
Mezun olunca Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan teklif aldı ve çalışmak için Bursa'ya gitti. Bursa'da ayrıca yeni kurulmuş olan AS Tv'de canlı yayın sunuculuğu yapmaya başladı.


1996 yılından 2015 yılına kadar İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu oldu. Atv'de yayınlanan "Avrupa Yakası" adlı dizide Cem karaktarini canlandırdı. Türkmax'da yayınlanan Akıl Şampiyonu adlı yarışmayı sundu.

Muammer Muammer adlı oyunun Anadolu turnesi ile Türkiye'nin pek çok yerini, özellikle de doğuyu karış karış gezdi.

1998 yılının mart ayında askere gitti. Bu arada eşi Ebru Tuay bir özel burs ile Kaliforniya'ya yüksek lisansını yapmaya gitti. Levent de askerliği biter bitmez Kaliforniya'ya eşinin yanına gitti. Yok denecek kadar az olan ingilizcesini orada kaldığı yıllar boyunca hem iyice öğrendi, hem de oyuncu yönetmenliği konusunda Los Angeles Film Okulu'nda "Oyuncu Yönetmenliği" eğitimi dersleri aldı. Ayrıca para kazanmak için bir benzin istasyonunda da çalıştı. 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye döndüler.

Levent Üzümcü önce bir reklam anlaşması yaptı, ardından da dizilerde oyuncu yönetmeni ve oyuncu olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda tekrar şehir tiyatrolarında da çalışmaya başladı. Bir müddet sonra da kadrolu oyuncu statüsüne geçti. Reklam seslendirmeleri de yapmaktadır. Televizyon için çalışmaya da devam eder, Evdeki Yabancı, Biz Size Aşık Olduk, Serseri Aşıklar derken 2004 yılında Avrupa Yakası başlar. Avrupa Yakası dizisinde oynadığı Cem karakteri sayesinde Levent Üzümcü daha çok kişi tarafından tanındı ve sevildi.