BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Lastik sübabları da akıllandı!

Bu günlerde akıllı cihazların nerede nasıl karşımıza çıkacağı asla belli olmuyor, şimdi de akıllı lastik sübabı FOBO geldi.

Abone ol

Otomobillerin kendilerinin akıllı olmasına, kendi kendilerine şehri gezmelerine veya en basitinden otobanda biz sürmedengidebilmelerine aşinayız artık. Ama lastiklerin veya lastik sübablarının akıllı olması pek beklediğimiz bir şey değildi.

İşte “FOBO Tire” isimli cihaz bunu da literatüre soktu diyebiliriz.

FOBO firmasının tasarladığı FOBO Tire, “Tire Pressure Monitoring System” (TPMS – Lastik Basıncı Takip Sistemi) diye tanımlanan akıllı bir sübab mekanizması. Bundan dört tane alıyorsunuz, lastiklerinizin klasik plastik sübablarının yerine takıyorsunuz. Ardından akıllı telefondaki uygulamayı açıp, Bluetooth ile her FOBO Tire cihazını senkronluyorsunuz.

lastik-subablari-da-akillandi.jpg

Bundan sonrası lastiklerinize bağlı. Havaları inecek olursa haberiniz olacak, lastik patlamışsa da daha evden çıkmadan haberiniz olacak. FOBO Tire cihazları 7/24 lastiklerini kontrol ediyor ve uygulamaya devamlı bilgi veriyor. Birden fazla arabanız varsa hepsine bundan dörder tane takıp, uygulama üzerinde tüm araçların lastiklerini takip edebiliyorsunuz. FOBO Tire cihazlarının her biri ilk tanıtıldığında özel bir kodla işaretlendiği için, çalınsa bile tekrar satılıp başkası tarafından kullanılamıyor.

FOBO’nun web sitesinde firmanın ürünlerinin ayrıntılı bilgilerini görebileceğiniz gibi, firmanın seri üretime geçmek için başlattığı IndieGoGo bağış kampanyasına da bir bakabilirsiniz. Şu anda 90 Dolar’a bir set veya 170 Dolar’a iki set FOBO Tire için önsipariş yapmanız mümkün.

Dünyanın ilk akıllı lastik sübabı’na ait tanıtım videosunu izlemek için buraya