BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.446,39
HABER /  POLİTİKA

Laik bir ülkenin Başbakanı

Yahudi temsilci, "Müslüman ülkenin Başbakanı" dedi. Erdoğan böyle düzeltti;

Abone ol

BM Genel Kurulu çalışmaları için New York’a giden Başbakan Erdoğan’ın gündeminde, ABD Kongresi’nde bekleyen Ermeni soykırım karar tasarısı da bulunuyordu. Erdoğan, bugüne kadar benzeri tasarıların Kongre tarafından kabulünün engellenmesinde önemli rol oynayan ABD’deki güçlü Yahudi cemaatinin önderleri ile buluştu.

Erdoğan’ın giriş konuşmasının ardından söz alan bir Yahudi kuruluş temsilcisi, Ortadoğu sorununa değinerek, Türkiye’nin sorunun çözümü konusunda rol oynayabileceğini söyledi. Temsilci, “Siz, Müslüman bir ülkenin Başbakanı olarak, Arap ülkeleri üzerinde etkinizi kullanarak, ABD yönetiminin Washington’da yapacağı Ortadoğu barış konferansında çözüme yönelmelerini sağlayabilirsiniz” dedi.

Temsilci sözlerini tamamlar tamamlamaz Erdoğan düzeltme yaptı ve “Hayır, Türkiye laik ülke” dedi. Erdoğan soruyu yanıtlarken de, Türkiye’nin gerek İsrail-Filistin sorununun çözümü, gerekse Ortadoğu’daki diğer anlaşmazlıkların aşılması için aktif rol oynamakta olduğunu, buna devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, toplantıda gelen sorular karşısında şu mesajları verdi:

SURİYE: Suriye’yi Ortadoğu barış sürecinden dışlamamak gerekir. Masaya oturup konuşmak isteyen herkese kapı açık tutulmalıdır.

TERÖRİZM: İslamcı terörist yakıştırılması yapılmasını yanlış buluyorum. Teröristin Müslümanı, Yahudisi, Hristiyanı olmaz.

İRAK: Irak’ın toprak bütünlüğü Türkiye için yaşamsal önem taşıyor. Irak’ta yaşanan kaos nedeniyle güçlenip, bu ülkede üslenen PKK teröründen çok çekiyoruz. PKK’nın Irak’ta bitirilmesini istiyoruz.