BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Lafını esirgemedi istifaya sevindi

Deniz Baykal'ın istifasına üzülenler kadar sevinenler de var. İstifaya en çok sevinen isim ise Aydın eski Valisi Malay oldu.

Abone ol

Aydın eski Valisi Mustafa Malay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gidişine sevinerek "Sayın Baykal, hiçbir valiyi APS ile gönderemeden kendisi APS ile gitti" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın öğle saatlerinde istifa ettiğini açıklamasının ardından bir zamanlar Baykal ile girdiği tartışma sonrası merkeze alınması için İçişleri Bakanlığına dilekçe vererek Aydın Valiliğini bırakan Mustafa Malay, Baykal'ın istifasını etme bulma dünyası olarak yorumladı.

Merkez Valisi Mustafa Malay, 8 Mart 2009 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın mitingi sonrasında ortaya çıkan iddialar dolayısıyla CHP Lideri Deniz Baykal ile girmiş olduğu söz düellosu sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan merkeze alınmasını istemişti. Bu isteği bakanlık tarafından kabul gören Mustafa Malay, Aydın Valiliğini bırakarak Merkez Valiliğine atandı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Lideri Deniz Baykal'ın bugün istifa ettiğini açıklaması üzerine Vali Mustafa Malay da bir açıklama yaptı. Baykal'ın istifasını değerlendiren Aydın eski Valisi Mustafa Malay, söz düellosu sırasında Baykal'ın sarf ettiği "İktidara geldiğimizde bazı valileri APS ile göndereceğiz" ifadesini hatırlattı. Bu dünyanın etme bulma dünyası olduğunu anlatan Malay, şöyle konuştu: "Benim suçlandığım konuda benim hatam yoktu. Fakat ben devletimin yıpranmaması için merkeze alınmamı talep ettim. Bunu kendi isteğimle yaptım, fakat sebebi Baykal. Baykal, kötülük yaptı, kötülük buldu. Bir zamanlar iktidara geldiğinde valileri APS ile göndereceğini söyleyen Sayın Baykal, hiçbir valiyi APS ile gönderemeden APS ile kendisi gitti. Hiçbir zaman doğrudan şaşmayacaksın. Çamur at izi kalsın mantığıyla işler yürümez. Atılan iftiralar bir gün kendi başına gelir. Baykal zamanında yanlış yaptı. Şimdi o yanlışın bedelini ödüyor."