BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.388,77
HABER /  GÜNCEL

KYB, Kuzey Irak’a THY seferi istedi

Kürdistan Yurseverler Birliği, iki gün önce açılan Süleymaniye Havaalanı’na THY’nin sefer başlatması talebinde bulundu. Ankara'nın cevabı merak konusu.

Abone ol

KYB, İstanbul-Süleymaniye arasında haftada iki gün karşılıklı direkt uçuş düzenlenmesi önerisi getirdi. Öneriye temkinli yaklaşan Ankara’nın gündeminde ise sadece İstanbul-Bağdat uçuşları var.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin kontrolündeki en büyük şehir olan Süleymaniye’deki uluslararası havalanı iki gün önce faaliyete başladı. Havalanına ilk inen uçak Amman-Süleymaniye seferini yapan Ürdün Havayolları’na ait uçak oldu.

Havalanının açılışından bir gün sonra, Kürdistan Yurtseverler Birliği, Türk Hava Yolları’nın Süleymaniye’ye sefer başlatması talebini Ankara’ya iletti.

KYB’nin İstanbul-Süleymaniye arasında haftada iki gün karşılıklı direkt uçuş düzenlenmesini önerdiği öğrenildi. Iraklıların yurtdışı uçuşlarının büyük bir bölümünü Türkiye üzerinden yaptığını hatırlatan Kürt yetkililer, Diyarbakır’da uçaktan indikten sonra Irak’a kadar karayolu kullanılıyor olmasının büyük zaman kaybına neden olduğuna dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, Kürt yetkililere olumsuz yanıt vermeyen Ankara, bu talebin değerlendirileceğini bildirmekle yetindi. Ancak Türkiye, Irak’ın kuzeyine Türk Hava Yollları’nın uçuş başlatmasına sıcak bakmıyor. Bazı özel hava yolu şirketlerinin bu bölgeye sefer düzenlemesi üzerindeki çalışmalar ise sürüyor.

Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bağdat seferlerine başlaması için ise prensipte onay verdi. Ancak uçuşların başlaması için Irak’taki güvenlik durumunun iyileşmesinin beklendiği belirtiliyor.

Haber: Cansu Çamlıbel
Kaynak: