BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  DÜNYA

Kuzeyi de fırtına vurdu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde üç günden bu yana etkili olan kuzey rüzgarı, örtü altı sera üretimi yapan çiftçileri zor durumda bırakırken, K...

Abone ol

Antalya’nın Kumluca ilçesinde üç günden bu yana etkili olan kuzey rüzgarı, örtü altı sera üretimi yapan çiftçileri zor durumda bırakırken, Kemer’de de şiddetli rüzgar nedeniyle bir okaliptüs ağacı otomobilin üzerine devrildi.
Kumluca ilçesine bağlı Sarıcasu ve Ortaköy’de şiddetli esen kuzey rüzgarı seraları yıkınca, seralardaki ürünleri don vurdu.
Sarıcasu köyünde örtü altı sebze üretimi yapan Rafet Öztürk, iki gün önce başlayan fırtınanın seraları yıktığını ya da seraların üzerlerindeki plastik örtüyü yırttığını belirterek, “Ürünlerimizi don aldı. Bir taraftan yıkılan seralarımızı tamir ediyoruz. Yağmurlama çalıştıramadığımız için ısıtmada soba kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu da odun hazırlamak gibi değişik külfetleri beraberinde getiriyor. Zaman alıyor. Elektrik kesik olmasa yağmurlamaları çalıştırırız” diye konuştu.
Üretici Erdal Sekmen de, “Fırtına seralarımı yıktı. Derece sıfırın altına düştü. Ürünlerimizi don vurdu. Allah’tan gelen bir olay ne yapalım” dedi.
Selim Eryılmaz isimli üretici ise, “Bu ürünler bizim umudumuzdu. Umutlarımız söndü. Seralarımız fırtınadan yırtıldı. Ne yağmurlama ne de soba kullanabildik” ifadelerini kullandı.
Sarıcasu Köyü Muhtarı Mustafa Tüfekci ise bazı seraların yıkıldığını, bazılarının ise üzerlerindeki plastik örtünün yırtıldığını belirterek, “En önemlisi de, bizi sık sık kesilen ve gelmeyen elektrik yıktı. Yetkililerden yardım talebinde bulunuyoruz” dedi.
Öte yandan, seraların yanında bulunan portakal ağaçları da yağmurlama sisteminden buz tuttu.

DEV AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
Kemer’de önceki akşam başlayan şiddetli rüzgarın hızı saatte 75 kilometrenin üzerine çıkarken, sabah 06.30 sıralarında Kiriş Caddesi’nde kaldırımda bulunan yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki okaliptüs ağacı, Hacı Ali Pakdil’e ait park halindeki 46 NH 943 plakalı aracın üzerine devrildi. Araçta ciddi hasar meydana gelirken, Kiriş Caddesi de trafiğe kapandı.
Aracının üzerine ağaç devrildiğini görünce şaşkına dönen Hacı Ali Pakdil, "Otelde mermer ve cila uygulaması konusunda sunum yaptım, daha işi alacağım belli olmadı. Ekmek parası peşindeyken başıma bu geldi" diye yakındı. Pakdil’in otomobilinin üzerine devrilen ağaç ise, Kemer Belediyesi İtfaiyesi acil kurtarma ekibi tarafından budanarak, aracın üzerindeki ağırlığı azaltılmaya çalışıldı. Ağacın gövdesi ise çağrılan iş makinesi ile kaldırıldı.
(İHA)