BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  DÜNYA

Kuzey Kore yine tehditler savurdu

Güney Kore ve ABD’nin ortak tatbikatı Kuzey Kore'yi çıldırttı! Kuzey Kore, ABD'yi vurabileceklerini açıkladı.

Abone ol

Güney Kore ve ABD’nin bugün başlayan ortak tatbikatına Kuzey Kore gecikmeden cevap verdi. Pyongyang’dan ordu yetkililerinin yaptığı açıklamada “Hem Güney Kore’yi hem de ABD’yi vurabiliriz” denildi.

Kuzey Kore Halk Ordusu’ndan bugün yapılan açıklamada, tatbikatların gerginlik yarattığı, Kuzey Kore ordusunun “her şeyiyle hazır olduğu” ve müttefikleri vurmak için emir beklediği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Kuzey’in bütün askerlerini teyakkuz durumuna geçirdiği ve Kuzey Kore topraklarına en ufak bir müdahale halinde “saldırganlara merhamet edilmeyeceği” belirtildi.

Güney Kore ve ABD’nin 11 gün sürecek ortak tatbikatı acil bir durumda ABD’nin Kore’ye yapacağı çıkartmanın bir provası niteliğinde. Washington’dan ve Seul’dan yapılan açıklamalarda tatbikatın tamamen barışçıl amaçlarla düzenlendiğinin altı çizildi.

Ancak Kuzey Kore tatbikatların saldırı hazırlığı boyutlarına ulaştığını söyleyerek acilen iptal edilmesini istemişti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanı Won Tae-jae ise “Bu açıklamayı Kuzey Kore’nin yaptığı sıradan bir açıklama olarak görüyoruz” dedi. Washington ve Seul genellikle Pyongyang’dan genel bu tarz tehditleri göz ardı etmeyi yeğliyor.