BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Kuyruğun sonu görünmedi! 30 kişilik işe 2 bin 477 kişi başvurdu

30 kişilik güvenlik ve temizlik personeli alacak olan Amasya Üniversitesine 2 bin 477 kişi müracaat ederken işe alınacak olan isimler noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Abone ol

Amasya Üniversitesinde 30 kişilik güvenlik görevlisi ve temizlik personeli işi için 2 bin 477 kişi başvurdu. İŞKUR’a müracaat edenler arasından asil ve yedek listeler noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.
Sürekli işçi olarak çalıştırılmak üzere 10 güvenlik görevlisi kadrosu için 456, 17 temizlik görevlisi kadrosu için 2 bin 3 ve 3 eski hükümlü ile terör mağduru kadrosu için 18 olmak üzere toplam 2 bin 477 kişi müracaat etti.

Amasya Üniversitesi Personel Daire Başkanı Ali Alaçam, “40 temizlik personelinden ve 23 de güvenlik personelinden eğitim şartı tutmadığı için eledik. Onları da sitemizde ilan ettik. Temizlik için ilkokul, ortaokul ve lise mezunu olarak ilana çıkmıştık. Zaten ilanımızda şartlarımız belliydi. Ön lisans ve lisans mezunları vardı bunların içerisinde müracaat edenlerden. Onların eleme işlemlerini yaptık. Güvenlik görevlisi içinde sadece lise mezunu ilanında bulunmuştuk. Onun için de yine yüksek okul mezunlarını eledik” diye konuştu.

SEVİNCİNİ İLK EŞİYLE PAYLAŞTI: Uzun süredir iş aradığını belirten evli ve 1 çocuk babası Dilaver İnan, yapılacak sözlü sınav için güvenlik görevlisi asil listesine girdiğinden dolayı mutlu olduğunu anlatıp sevincini telefon açtığı eşiyle paylaştı.

"AMASYA'DA ERKEKLERE İŞ SAHASI YOK": Müracaat eden kocası Remzi Karaçyaga'nın isminin çıkmamasına üzülen Bilge Karaçağa da "İnşallah çıkar dedik ama çıkmadı. Amasya’da erkeklere iş sahası yok. Büyüklerimizden iş sahası istiyoruz” şeklinde konuştu.