BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kuveyt'te camiye son dakika IŞİD saldırısı

IŞİD Kuveyt'te Şii camisine son dakika intihar saldırısı düzenledi. Cuma namazı sırasındaki saldırıda 24 kişi öldü onlarca yaralı var.

Abone ol

Kuveyt'te Şiilere ait El İmam El Sadık Camii'nde, 2 bin kişinin cuma namaz kıldığı anda, IŞİD tarafından düzenlenen intihar saldırısında, 24 kişi öldü, 5'i ağır onlarca kişi de yaralandı.

Reuters'a konuşan Kuveyt Milletvekili Halil El Salih, patlama esnasında camide namaz kılındığını söyledi. Salih, saldırganın 30 yaşın altında göründüğünü de sözlerine ekledi. Kuveyt gazetesi El Cerida, sosyal medya hesabından en az sekiz kişinin yaralandığını duyurdu. 

 SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "saldırganın Ebu Süleyman El Muvahed olduğu ve hedefte reddiyecilerin (radikal dinciler tarafından Şii Müslümanlar için kullanıyor) tapınağının bulunduğu" belirtildi.

İŞTE CAMİYE SALDIRI ANLARI- PLAYER'A TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ 

Kuveyt'in eski enformasyon bakanı Saad Bin Tifle Acemi, camiyi çoğunlukla Şiilerin kullandığını ancak Sünnilerin de aynı camide namaz kıldığını söyledi.

Suudi Arabistan'da iki farklı Şii camisine düzenlenen saldırıları da IŞİD üstlenmişti.

isid-kuveyt-cami-saldiri.jpg

kuveyt-camii-saldiri.jpg

FRANSA SALDIRISINDAN SONRA OLDU

Saldırı, Fransa'nın güneyindeki bir fabrikaya IŞİD tarafından düzenlenen bir başka saldırıdan yalnızca birkaç saat sonra gerçekleştirildi.

kuvette-sii-camisi-saldiri.jpg