BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  DÜNYA

Fransa'da IŞİD alarmı! İkinci Charlie Hebdo

Fransa'nın Lyon kentindeki 'Air Products' isimli doğalgaz fabrikasına saldırı düzenlendi. Bir kişinin kafası kesilerek öldürüldüğü açıklandı.

Abone ol

Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü. Olayın ardından yakalanan zanlılarından birinin 2006'da sorgulandığı ortaya çıktı.

Fransız basınında yer alan iddiaya göre, kimliği açıklanmayan saldırgan tesisteki gaz deposunu patlattı.

Üzerinde Arapça harfler bulunan bir beze sarılı kesik bir baş bulunduğu da gelen iddialar arasında.

Strasbourg muhabiri Kayhan Karaca, içinde iki kişinin bulunduğu belirtilen bir kamyonetin fabrikaya girdiği ve buradaki depoya çarpan aracın patlamaya neden olmuş olabileceğini bildirdi. Saldırganların kaç kişi olduğuna dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

30128514.20150626152036.jpgYaklaşık 6 ay önce Paris'teki Charlie Hebdo dergisinin binasına düzenlenen saldırıyla başlayan terör olaylarında 17 kişi hayatını kaybetmişti. 


SALDIRGAN IŞİD ÜYESİ Mi?

Kuveyt'te Şii camisine saldırı  
Kuveyt'te Şiilere ait bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında, ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi. 2 bin kişinin namaz kıldığı anda yapılan saldırı sonucu en az 4 kişinin öldüğü belirtildi.
Güvenlik güçleri tarafından intihar saldırısı olduğu belirtilen patlama, kentin doğusunda bulunan El İmam El Sadık Camii'nde meydana geldi.
 


Fransız Le Dauphine gazetesinin görgü tanıklarına dayandırdığı iddiaya göre, 30 yaşlarında olduğu belirtilen kişi saldırı esnasında "IŞİD üyesiyim" diye bağırdı.

Ülkenin güneydoğusundaki Saint-Quentin-Fallavier'daki sanayi bölgesinde yer alan fabrikaya düzenlenen saldırıdan sorumlu olduğu iddia edilen 30 yaşlarındaki bir şüphelinin Fransız istihbaratı DGSI tarafından yakalandığı belirtiliyor. 

FRANSA ALARMA GEÇTİ

ABD merkezli 'Air Products' isimli şirkete ait olan fabrikaya düzenlenen saldırının ardından Fransa'nın çeşitli bölgelerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı da gelen bilgiler arasında.

ABD merkezli 'Air Products' isimli şirkete ait olan fabrikaya düzenlenen saldırının ardından yaralananların sayısı şu an için bilinmiyor.

Strasbourg muhabiri Kayhan Karaca, içinde iki kişinin bulunduğu belirtilen bir kamyonetin fabrikaya girdiği ve buradaki depoya çarpan aracın patlamaya neden olmuş olabileceğini bildirdi. Saldırganların kaç kişi olduğuna dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

harita-fransa-saldiri,nrjgz0a0t0cvi3six0gwva.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tunus'ta turistik otellere saldırı  
Tunus'taki iki turistik oteli hedef alan silahlı saldırıda en az 19 kişi öldürüldü.

AFP'nin haberine göre, Tunus İçişleri Bakanlığı, Suse kasabasındaki iki otele düzenlenen saldırılarda en az 19 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı, Kalaşnikoflu saldırganlardan birinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.
 

Adalet Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Paris Savcılığı'nın konuya ilişkin terörizm soruşturması başlattığı ve savcılık inceleme ekibinin olay yerine hareket ettiği belirtildi. 

Saldırının ardından bölgeye hareket eden İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nun ilerleyen saatlerde ayrıntılı bir açıklama yapması bekleniyor.

Grenoble kentinin yakınlarında bulunan Saint-Quentin-Fallavier kasabasındaki fabrikaya düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.Grenoble kentinin yakınlarında bulunan Saint-Quentin-Fallavier kasabasındaki fabrikaya düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

HOLLANDE ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ


Brüksel'deki AB zirvesinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ise ülkesine dönmeye karar verdiği açıklandı. Brüksel'de konuşan Hollande, saldırganın niyetinin patlama çıkarmak olduğundan bir kuşku duyulmadığını söyledi. "Terör saldırısı" olarak tanımladığı olayın ardından bir zanlının yakalandığını söyleyen Hollande, "Asla korkuya teslim olmayacağız" dedi.

Fransız savcılığı, saldırının ardından terörle bağlantılı cinayet ve cinayet girişimi soruşturması açıldığını duyurdu.

Uluslararası basın, bugünkü saldırının, Fransa'da 7 Ocak'ta teröristlerin, başkent Paris'te hiciv dergisi Charlie Hebdo'yu basarak 11 kişiyi öldürdüğü olaydan yaklaşık altı ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekti. 9 Ocak'ta da Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerin arkadaşı olduğu belirlenen Amedy Coulibaly, bir koşer markettekileri rehin almış, olayda beş kişi hayatını kaybetmişti.