BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,35
HABER /  POLİTİKA

Baykal'dan flaş Meclis Başkanlığı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen CHP Meclis adayı Deniz Baykal Meclis Başkanlığı ve koalisyonla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçiminin koalisyon görüşmeleri öncesi havayı etkileyebileceğini söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Deniz Baykal, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Davutoğlu ile görüştü.  Başbakanla çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirten Baykal, gazetecilere şunları söyledi:

"YARATACAĞI ATMOSFER YANSIMA YAPAR YAPMAZ BİLEMEM"

"Hiçbir şekilde koalisyon görüşmeleri ile Meclis Başkanlığı seçimi arasında bir bağlantı olduğuna dair benim bilgim yok. CHP'nin herhangi bir parti ile koalisyon konusunda yaptığı bir görevlendirme de söz konusu değil. Koalisyon çalışması başlamış değil. Sayın Başbakan'ın da aynı şekilde herhangi bir koalisyon çalışmasını sürdürmekte olmadığına dair kendisinden bilgi aldım. Bu çok doğal. Koalisyon görüşmelerinin olması için Başkanlık Divanı'nın olması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Meclis Başkanlık Divanı oluşturulduktan sonra görevlendirme yapacağını ifade etti.

Daha görevlendirme yapılmamış. Önce Meclis Başkanlığı seçimi şu ya da bu şekilde gerçekleşecek. Ondan sonra koalisyon görüşmeleri ondan bağımsız olarak ya da ondan dolaylı etkilenmiş olarak diyelim onun yaratacağı atmosfer yansıma yapar yapmaz bilemem koalisyon görüşmeleri o zaman başlayacaktır. Koalisyon görüşmesini arkama alarak Meclis Başkanlığı arayışında değillim, bunu herkesin bilmesi gerekiyor."