BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kutandan ekonomi eleştirisi

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan, ülkenin uluslararası sermayeye teslim olduğunu savundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, ülke ekonomisinin izlenen politikalar nedeniyle borç-faiz  batağında uluslararası sermayeye teslim olduğunu savundu.

Kutan, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen il başkanları ve il müfettişleri toplantısının açılışında konuştu. Türkiye'nin tarihinin en kritik dönemeçlerinden birini geçtiğini, endişe verici gelişmeler yaşandığını ifade eden Kutan, ''hükümetin bu olumsuz gelişmeleri durdurmak bir yana anlamaya bile takatinin olmadığını'' ileri sürdü.

Kutan, son zamanlarda okullarda meydana gelen olaylar ve
Türkiye'nin her yerinde çetelerin ortaya çıktığına dikkati çekerek, ''Gelişmeler karşısında AKP iktidarı, şaşkın ve beceriksiz durumdadır. Bu tehlikeli gelişmelerin önlenmesinin tek yolu insanlarımıza milli, manevi, ahlaki değerlerimizin öğretilmesidir'' dedi.

Ülkede birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kutan, böyle bir dönemde Güneydoğu Anadolu'da yaşanan olayların tedirginlik yarattığını söyledi.

Danimarka'dan yayın yapan Roj TV'nin ''PKK yandaşlarına yakın, yıkın, açık dükkanları tahrip edin talimatı verdiğini'' ifade eden Kutan, bu televizyonun yayınlarını durdurmaya iktidarın gücünün yetmediğini kaydetti.

Ekonomik duruma ilişkin değerlendirmeler de yapan Kutan, AK Parti iktidarı döneminde işsizliğin iki misli arttığını, her 5 kişiden birinin işsiz olduğunu savundu. Kutan, hükümetin IMF politikalarını uygulamaktan vazgeçmesini isteyerek, ülke ekonomisinin izlenen politikalar nedeniyle borç-faiz batağında uluslararası sermayeye teslim olduğunu ileri sürdü.

AK Parti hükümetinin Avrupa Birliği ve ABD'ye bağımlı bir dış politika izlediğini kaydeden Kutan, şöyle devam etti:

''Irak ve Afganistan'dan sonra İran'ı da silahlı bir saldırının hedefi haline getiren Amerika, Türkiye'ye yönelik kuşatmayı giderek artırıyor. Bizi endişelendiren asıl konu İran krizinde Türkiye'nin üstleneceği roldür. ABD şimdilik Türkiye'yi bir üs olarak kullanmayı yeterli görmektedir. Unutulmasın ki Türkiye, Büyük Ortadoğu  Projesi'nde hedef ülkelerin başında gelmektedir. Çünkü Türkiye bölgenin hem en güçlü hem de en etkili ülkesidir. Maalesef AKP hükümeti bütün bu gelişmeleri doğru değerlendirmemekte ve Türkiye'ye karşı hasmane tavır sergileyen dış güçlerle işbirliği yapmaktadır.''