BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

Kütahya'da okullar tatil mi? 13 Ocak

Kütahya'da okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı sonrası Kütahya'da tatil beklentisi arttı. Şehir merkezinde ulaşım güçlükle sürdürülüyor.

Abone ol
Yoğun kar yağışı Kütahya'da hayatı felç etti. Akşam üzeri başlayan kar yağışı özellikle kent merkezinde ve şehirler arası ulaşımda aksamalara neden oldu. Kütahya Valiliği, yağışlar sonrası herhangi bir açıklama yapmadı.

Kütahya'da, akşam üzeri başlayan kar yağışı kent merkezi ve şehirler arası ulaşımda aksamalara sebep oluyor.
 
Trafik ekipleri, Kütahya-Eskişehir, Kütahya-Afyonkarahisar ve İnegöl-Domaniç karayollarında tır ve çekicilerin geçişine izni vermiyor. Ekipler, diğer araçlara ise zincir ve kar lastiği kontrolünün ardından izin veriyor. Büyük ve zincirsiz araçlar kent merkezi, dinlenme tesisleri, benzin istasyonları ile boş arazilere çekiliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ VAR 
 
Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, yaptığı açıklamada hem Afyonkarahisar hem de Eskişehir karayolunda yoğun kar yağışı ve tipinin olduğunu söyledi.
 
Tipi nedeniyle güzergahta özellikle tır ve çekicilerin geçişine izin vermediklerini belirten Gülnaz, "Diğer araçlarda ise zincir ve lastik kontrolü yapıyoruz. Bu kar ve kışta arkadaşlarımız mesailerini canla başla yerine getiriyor. Biz de onlara kontrol ve destek amacıyla geldik. Gerçekten de bu yıl Kütahya çok sert kış yaşadı. Şu an yollarımız açık ancak tır ve çekicileri bırakmıyoruz. Bu araçlar kaydığı zaman bizlere daha çok sıkıntı oluşturuyor" diye konuştu.
 
Öte yandan, Karayolları ekipleri  yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.