BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş'tan sert Kobani açıklaması

Kobani'ye büyük bir saldırı başlatan IŞİD militanlarının Türkiye'den girdiği iddialarına Başbakan Kurtulmuş tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kobani'deki son saldırı sonrası Türkiye aleyhine kara propaganda yapıldığını söyledi.

IŞİD militanlarının Kobani merkeze düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılarla ilgili konuşan Kurtulmuş, twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

YARALILAR HASTANEDE TEDAVİ EDİLİYOR

"Kobani'de bugün sabah itibariyle bombalar patladı. Çok sayıda insanın yaralandığı, öldüğü bilgisine sahibiz. Bu yaralıların önemli bir kısmı Türkiye'ye gelmiştir. Türkiye yaralıları hemen kabul etmiştir, bunlar hastanelerde tedavi altına alınıyor.

İFTİRADIR

Birtakım kirli odaklar Kobani'deki son saldırıyı bahane ederek Türkiye'yi de hedef tahtasına oturtmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi de her zaman yaptıkları gibi karalama kampanyasının konusu, muhatabı haline getirmeye çalıyorlar. 'Bugün Kobani'deki bombayı patlatan DAEŞ militanları Türkiye sınırlarını geçerek Türkiye'den geldiler' diye kara propaganda yapılıyor, külliyen yalandır ve iftiradır.

SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM

Şimdiye kadar, Kobani'deki çatışmalardan Türkiye'ye 96 yaralı, 4 ölü hastanelerimize ulaşmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir. Yaşadığımız bu hassas süreçte bölgedeki vatandaşlarımızı, medya mensuplarımızı, STK'ları ve siyasileri sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Bu zor süreci yardımlaşarak, dayanışma, sağduyu ve sorumluluk bilinci içinde hep birlikte aşacağız. Biz süreci ve gelişmeleri tüm sorumlu arkadaşlarımızla birlikte takip ediyoruz. Kamuoyunu da sürekli bilgilendirmeyi sürdüreceğiz."