BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.388,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan flaş anayasa açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, komisyondan Anayasa için uzlaşma çıkmayacağını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasadan umutlu olmadıklarını söyleyerek, referandum için kapıları araladı. Meclis'ten 330'u talep edeceklerini ve yeni anayasa için referanduma gitmeyi planladıklarını anlatan Kurtulmuş, HAS Parti'den AK Parti'ye katılanların rozetlerini taktı.

Malatya'da partisinin İl Danışma Kurulu'na katılan Kurtulmuş, yeni anayasanın yeni Türkiye'nin inşası önünde en önemli adım olduğunu söyledi. Konuşmasında Terör sorunun yaklaşık 30 yıldan bu yana Türkiye'de var olduğunu dile getiren Kurtulmuş, terörün ülkede 10 binlerce insanın ölümüne neden olduğunu 100 milyarlarca doların ise çarçur olmasına neden olduğunu kaydetti.

"KÜRTLER CUMHURİYETİN ASLİ UNSURUDUR"

Ülkedeki Türk ve Kürtler'in büyük bir ferasete sahip olduklarını belirten Kurtulmuş, bu yüzden ülkede hiçbir zaman iç savaş çıkmadığını ve bundan sonrada çıkmayacağını söyledi. Kürt sorununun çözüme kavuşmasının bir siyasi bir sorun olduğunu kaydeden Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bu sadece askeri ve güvenlik tedbirleri ile önlenemez, zaten öyle olsa, 30 yıldır bir tarafta 4 bin kişilik terör örgütü, bir tarafta 800 bin kişilik bir ordu, özel hareket birlikleri ve emniyet teşkilatı. Burada koskocaman bir soru işareti yok mu' Böyle bir şey olabilir mi ' 30 senedir devam ediyor çünkü bunun arkasında başka işler, bu işlerin bitmesini istemeyen başka güçler var. Başından itibaren terörü başka tarafa, Müslüman Kürt halkımızı başka bir tarafa koyduk. Müslüman Kürt halkı aynen Müslüman Türk halkı gibi bu ülkenin çoğunluğunu oluşturur. Bu ülkenin bu Cumhuriyetin asli unsurlarıdır. Bu devletin ve bu vatanın esas sahipleridir."
 
Gelinen noktada, hükümet olarak bu sorunun çözüme kavuşması için kararlı olduklarını kaydeden Kurtulmuş, "Kürt meselesini kim çözerse bu milletin duasını alır, Sayın Başbakanımız Recep Tayyiip Erdoğan bu çözümü yapacak en önemli siyasi liderdir. İnşallah bu çözümü ortaya koyacağız" dedi.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde Türkiye'de biri cumhurbaşkanlığı olmak üzere 3 önemli seçim olacağını, bildirirken "Bu millet kimi Cuumhurbaşkanı görmek istiyorsa onu seçecek" diye konuştu.
 
800 HAS PARTİ'Lİ AKP'YE KATILDI
 
Kurtulmuş'un konuşmasının ardından Malatya'da kapatılan HAS Parti üyesi yaklaşık 800 kişi toplu olarak AK Parti'ye katıldı. HAS Parti İl başkanı ile yönetimin katılım töreninde AKP rozetlerini Kurtulmuş taktı. 2013 yılının İlk Malatya il danışma toplantısına, Malatya Mileltvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Cemal Akın ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve çok sayıda belde belediye başkan ve partililer katıldı.