BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş'tan Erdoğan'a 'zalim' iması

Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın başörtüsü sorunuyla ilgili sözlerini eleştirdi

Abone ol

HAS Parti lideri Kurtulmuş, Erdoğan'ın başörtüsü sorunu çözümü ile ilgili sözlerine 'Ertelenmiş özgürlük talebi kadar büyük bir zulüm olamaz' diye eleştirdi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Sayın Başbakan, 'başörtülü aday yoksa, oy da yok' diyen platform üyelerine, 'Siz provokatörlük yapıyorsunuz' diyor. Ardından da 'başörtüsü meselesini 4 sene sonra çözeceğiz' diyor. Ertelenmiş özgürlük talebi kadar büyük bir zulüm olamaz'' dedi.

"HAYAL KURUN"

Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dünyanın büyük bir krizin içinden geçtiğini ve bu krizin enerji, su ve gıda krizleri gibi çok kapsamlı krizlerle ileriki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Kurtulmuş, gençlere hayal kurmaları tavsiyesinde bulunarak, ''Birincisi, insanların eşitliğinin hayalini kurun. İkincisi, kardeşliğin hayalini kurun. Üçüncüsü, hakça paylaşımın hayalini kurun. Dördüncüsü, özgürlüğü hayal edin ve hayallerinizin en önemli unsurlarından biri olması gereken adaletin hayalini kurun'' diye konuştu.

"BÜYÜK BİR ZULÜM"

Özgürlük hakkında bir şeyler söylemek istediğini kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan, 'başörtülü aday yoksa, oy da yok' diyen platform üyelerine, 'Siz provokatörlük yapıyorsunuz' diyor. Ardından da 'Başörtüsü meselesini 4 sene sonra çözeceğiz' diyor. Sanki koltuklar babalarının malı. Kıyamete kadar orada kral seçileceklerini zannediyorlar. Ertelenmiş özgürlük talebi kadar büyük bir zulüm olamaz. Siz 9 sene başörtüsü üzerinden oy alarak iktidara geleceksiniz, Antalya'da 12. sıraya bir kızcağızı koyacaksınız. Televizyonlarda izlerken yüreğim parçalandı. Kızcağız diyor ki 'Seçilmeyeceğim garanti'. Ondan sonra diyor ki 'Eğer seçilirsem başörtüsünü açarak parlamentoya gireceğim'. Az gittik uz gittik. 1999, Nesrin Ünal, yine Antalya. Çok değerli bir arkadaşımız MHP milletvekili. O 28 Şubat'ın en koyu kapkaranlık döneminde parlamentoya geldi, başörtüsünü açarak parlamentoya girdi. O gariban millet de 28 Şubat ile hesaplaşıyor zannettiği için AK Parti'ye oy verdi. Şimdi görülen muameleye bakın ki başörtülü aday istiyorsanız siz provokatör oluyorsunuz.''

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, bu ülkede sürekli ''Kürt meselesi var, Kürt meselesini çözeceğim'' diyerek iktidar olanların, 9 yıl sonra ''Kürt meselesi yoktur'' dediğini belirterek, ''Şimdi bu Kürt meselesinde hangi olumlu adım atıldı da Kürt meselesi çözüldü. Evet, bu ülkede Kürt sorunu vardır ve Türkiye'nin en yakıcı, en temel sorunlarından biridir. Bunu çözmek HAS Parti'nin boynunun borcudur'' dedi.

"BAŞBAKANLIK SARAYI KURALIM DEMİŞTİK"

Numan Kurtulmuş, ''Kimisi İstanbul'un Manhatten gibi olmasını istiyor. Kimisi kanallar açarak etrafa on milyarlarca rantı nasıl dağıtacağını hesap ediyor. Biz de bu hayale bir katkıda bulunmuştuk biliyorsunuz. 'Oradaki hafriyatı getirin, Dolmabahçe Sarayı'nın karşısına bir ada yapalım, orada başkanlık sarayı kuralım' demiştik. Ondan 2-3 gün sonra Ulaştırma Bakanı oradan çıkacak hafriyatla Marmara'da bir suni ada yapacaklarını söyledi'' dedi.

Kendilerinin de bir hayali olduğunu kaydeden Kurtulmuş, ''Bizim de hayalimiz, Hakkari'nin Yüksekovası'nda çobanlık yapan bir kardeşimizle burada Bostancı Gösteri Merkezi'nin parkında oturan bir ev kadınıyla İstanbul'un herhangi bir parkında evsiz barksız olarak yatan bir çocuğumuzla Ankara'da Çankaya'da Cumhurbaşkanımızın eşit ve özgür olduğu bir Türkiye hayal ediyoruz ve böyle bir Türkiye kuracağız'' ifadelerini kullandı.