BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan AB'ye vize hatırlatması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB müzakerelerinde Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını söyledi. Sınırdaki geçişlerin durduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, buna rağmen AB'nin vizeler konusunda ipe un serdiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referanduma yüzde 85'in üzerinde bir katılım olduğunu söyleyerek, vatandaşın demokrasiye sahip çıktığını ifade etti. Kurtulmuş, AB ile müzakeler konusunda ise vize serbestisi konusunda ipe un serildiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 22.30'da başladı. Toplantı 1 saat 15 dakika sürdü.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş toplantı sonrasında açıklama yaptı. Katılımın yüzde 85 olduğunu ve vatandaşların demokrasiye sahip çıktığını söyleyen Kurtulmuş, Türkiye genelinde son derece olgun ve keyifli bir kampanya süreci yaşandığını kaydetti. Kurtulmuş açıklamalarında şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte TBMM'ye düşen aradaki uyum sürecini hızlı şekilde gerçekleştirmek. YSK'nın kararını bekleyeceğiz. Resmen belirtmesiyle birlikte hemen Resmi Gazete'de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. 18 maddenin her birisi hemen uygulamaya konulacak. Bu uyum süreci konusunda parlamentonun seri şekilde çalışarak süreyi başarılı şekilde geçireceğine eminim.

OHAL'İN UZATILMASI

MGK kendi uhtesinde olan OHAL'in uzatılmasıyla ilgili konuda Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararında bulundu. Bu karar ele alınarak Çarşamba saat 01.00'den itibaren OHAL'in 3 ay uzatılmasıyla ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Konu TBMM'ye gelecektir ve onayıyla 3 ay daha uzatılacaktır.

"SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL"

Değerlendirme partinin yetkili kurullarında değerlendirilecektir. Bu halk oylaması, 18 maddelik bir anayasa için gidilmiştir. Bu nedenle sonuçları yerel ve genel seçim sonuçlarıyla karşılaştırmamak gerekir. 

AVRUPA BİRLİĞİ İPE UN SERDİ

AB konusunda iki anlaşmayı eş zamanlı olarak yürütmüştür. Geri kabul anlaşması ve vize serbestisiyle ilgili anlaşma. Bu konuda müzakereler yürütüldü. Türkiye, AB ilişkilerinde (mülteci geçişlerinin durdurulması) en hayati konuyu hayata geçirdi. Serbest dolaşım konusunda ipe un serdiler. Bu maddelerle ilgili önümüze maddeler kondu, bunları müzakere ediliyor ve Mayıs ayında bu konuda son görüşmeler yapılacak."