BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş: Hesap yaparken milleti unuttular

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Seçimler öncesinde Türkiye’yi olağanüstü bir döneme sokmak isteyenler milleti unuttular. ...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Seçimler öncesinde Türkiye’yi olağanüstü bir döneme sokmak isteyenler milleti unuttular. Başbakanımız Cumhurbaşkanı olmak isterse güle oynaya Türkiye’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacağını ümit ediyoruz” dedi.
Aylık güncel meselelerin analiz edildiği Haliç Forumu’nda bu ay "Küresel Sistemle Yüzleşen Türkiye’nin Gelecek Ufku" başlığı konuşuldu. Eyüp Mevlevihanesi’nde gerçekleşen programın oturum başkanlığını gazeteci-yazar Fatih Er yaparken, programa konuşmacı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı. Kurtulmuş, "Türkiye’de uzun yıllar insanların inançlarıyla oynandı. 18 sene tanrı uludur diye bir ses, ezandır diye bu millete dinletildi. 2002’lere, 2003’lere kadar kız çocukları başı örtülü oldukları için üniversitelere giremediler. Türkiye’de devlet memuriyetinden binlerce insan başı örtülü olduğu için atıldı. Şimdi çok şükür insanlar üniversitelere rahat bir şekilde girebiliyor. İnsanlar kamu görevlisi olarak ciddi bir şekilde var oluyor” dedi.

“BU MİLLETİ HİÇ KİMSE HESABA KATMADAN ADIM ATAMAYACAK”
Seçimler öncesinde Türkiye’nin olağanüstü bir dönemin içine sokulmak istendiğine değinen Kurtulmuş, “Türkiye’yi Ukrayna’dan bin beter yapmak isteyenler, Türkiye’yi Suriye gibi bir hale getirmek isteyenler hayal kırıklığına uğradılar. Bütün hesapları yaptılar fakat milleti unuttular. Şimdi bundan sonra bu memlekette bu milleti hiç kimse hesaba katmadan adım atamayacak. 30 Mart akşamına kadar AK Parti Türkiye’deki partilerden biriydi. 30 Mart akşamından sonra AK Parti bir siyasi hareket halinde dönmüştür. Kalıcı bir hareket haline dönmüştür. Türkiye’nin bundan sonraki yıllarını inşa edecek bir büyük hareket haline gelmiştir. Bu operasyonu yapanların bu koalisyonlarla millete saldıranların da katkıları vardır. Bu anlamda sağ olsunlar var olsunlar ellerine sağlık” şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği şeklindeki sorulara Kurtulmuş, “Türkiye geçtiğimiz 12 yıldaki en devrimci hareketlerinden birisini Türk sistemi açısından yapmıştır. Artık bundan sonra kapalı kapılar ardında bir takım pazarlıklarla Cumhurbaşkanı adayını belirleyip, sonra parlamentoya gelip indir elini, kaldır elini şekliyle Cumhurbaşkanı seçme devri geride kaldı. Bu millet kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Ve bu millet Cumhurbaşkanı’nı seçtiği sürece bu ülkeyle ilişkisi olmayan hiç kimse bu memlekette Cumhurbaşkanı olamayacak. İnşallah 10 Ağustos’taki ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçimini Türkiye sonlandıracak. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olmak isterse güle oynaya Türkiye’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacağını ümit ediyoruz” yanıtını verdi.

“1 MAYIS GAZİ, SİVAS OLAYLARININ YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
1 Mayıs ile ilgili bir soru üzerine Kurtulmuş, “Eski Türkiye’nin farklı şekilde toplumsal olaylara nasıl birbirlerine düşman haline getirdiklerini biliyoruz. Biz 1977’de vefat etmiş yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Türkiye’de bir daha böyle olayın olmaması, 1 Mayıs, Gazi, Çorum, Sivas olaylarının olmaması için çalışıyoruz. Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs ve bütün gösterilerin engellenmesi ise sadece 1 Mayıs’a yönelik bir şey değildir. Bir güzel kutlamayla, anmayla orada 1 Mayıs’ta vefat edenler bir kez daha anılsın. Ama bunun 1 Mayıs 1977 bahanesiyle siyasal istismara dönüştürülmesine mani olalım. Bunun için işçi kardeşlerim gösteri yapmak istiyorlarsa İstanbul’daki resmi meydanlarda toplantılarını yapabilirler. Biz bunu istiyoruz. İnşallah 1 Mayıs o anlamda problemsiz bir şekilde aşılır” dedi.
(İHA)