BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş: 'Darbe teşebbüsünün siyasi ayağı yok' demek saflıktır

"Darbe teşebbüsünün siyasi ayağı yok demek saflıktır" diyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Mutlaka bir siyasi ayağı vardır. Bu anlamda işin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa ortaya çıkarılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturmalar hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de böyle bir darbe teşebbüsü olacak ve bunun bir siyasi ayağı olmayacak, bunu düşünmek saflıktır. Mutlaka bir siyasi ayağı vardır. Bu anlamda işin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa, siyaset ayağında kimler varsa bunların hepsinin ortaya çıkarılması gerekir" dedi. 

FETÖ İLE İRTİBATLI HERKESTEN HESAP SORULACAK

Darbe girişiminin planlayıcısı olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı Gülen cemaati üyelerine dair "İlla birilerinin gözünün açılması için kafasına balyoz mu yemesi gerekiyor!" diyen Kurtulmuş, "Saf olmaya gerek yok. Bunlara karşı müsamahakar olunmayacağı gibi adaletsiz de olunmayacaktır. İrtibatlı herkesten hesap sorulacaktır. İrtibatlı olmayan vatandaşlarımız da rahat olsun" dedi.

BU BİR İŞGAL PROJESİYDİ

"Her gün yeni bilgiler, bulgular ortaya çıktıkça aslında ne kadar büyük bir badire atlattığımızı daha iyi kavrıyoruz" diyen Kurtulmuş, "15 Temmuz sadece bir darbe teşebbüsü değildir. 15 Temmuz, Türkiye'yi önce bir darbe, arkasından iç savaş ve nihayetinde işgale sürükleme senaryosudur. Bu bir işgal projesiydi. Allah'a çok şükür bunu millet olarak bertaraf ettik" ifadelerini kullandı.

BAŞARISIZ OLDUK DİYE KENARA ÇEKİLMEYECEKLER!

Darbenin arkasında dış odakların da olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Yeni bilgiler ortaya çıktıkça çok net anlaşılıyor ki bu darbe teşebbüsü alelacele yapılmış bir şey değil. Ciddi olarak hazırlanılmış bir darbe teşebbüsüydü ama Allah'ın lütfu, milletin cesareti, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı bu meseleyi geri püskürttü. Bunlar 'tamam yenildik' diye asla bir kenara çekilmeyecekler. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için uğraşacaklar, bunu biliyoruz ve başaramayacaklarını da biliyoruz" diye konuştu.

DARBE ÜRETİN BİR SİSTEM VAR


Bundan sonrası için 'Artık Türkiye'de darbe olmaz' denilemeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, "FETÖ'cü terör örgütünün darbe teşebbüsü bertaraf edilmiştir. Ancak şunu ifade etmemiz lazım; darbe üreten bir sistem var. Türkiye'de milli iradenin tamamıyla karar sahibi olduğu bir ortama geçilmediği sürece sistem darbe üretebilecek eksikliklere ve hatalara sahip. Bu nedenle ilk yapılması gereken, TSK'nın yapısının yeniden düzenlenmesidir" diye konuştu.