BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş BDP'li vekillere sahip çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş BDP'li vekillerin Karadeniz ziyaretinde yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BDP'li milletvekillerinin ''Karadeniz'deki temaslarında yaşananlarla ilgili ''Bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri Türkiye'nin herhangi bir şehrinde program yapacaksa bu programı yapmak onların hakkıdır. Bu programın engellenmesine çalışmak sadece belli provokasyonların önünü açmaktan başka bir mana ifade etmez'' dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi'nde Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Ömer Haydar Abu Zaid'i kabul etti.

BDP'Lİ VEKİLLERİN KARADENİZ TURU

Kabulde, BDP'li milletvekillerinin ''Karadeniz turu''da yaşananlarla ilgili soruyu da yanıtlayan Kurtulmuş, hassas bir sürecin yaşandığına işaret ederek, yaşanan sürecin büyük oranda halk desteği ile yürütüldüğünü söyledi.

Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayanların değil, tüm bölgelerden ''çözüm sürecine'' destek geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin teröre ödediği maliyet fevkalade yüksektir; 32 bin insan ölmüş, yaklaşık 1 trilyon dolar parası Türkiye'nin ziyan olmuştur. Bu Türk ve Kürt halkı arasında bir savaş değildir. Türkler ve Kürtler 2013 yılında gökten zembille bu topraklara inmedik, bu topraklarda bin senedir yaşıyoruz, Allah'ın izniyle kıyamete kadar bütün Türkiye'nin insanları birlikte, barış içinde, kardeşçe yaşayacağız. Hepimiz aynı toprakların insanlarıyız, aynı medeniyetin çocuklarıyız, aynı inanca bağlıyız. Türkiye'de de milletin arasına uluslararası terör siyasetinin koymaya çalıştığı bir fitne var. Şimdi inşallah bu millet diyor ki 'yeter artık biz çok bedel ödedik, artık bedel ödemek istemiyor. Bizim aramıza konulmak istenen fitneyi ortadan kaldırın' diyor. Biz de halkın ortaya koymuş olduğu kararın arkasındayız.

Hiçbir siyasi risk endişesi taşımadan, rant elde etme telaşında olmadan doğru olanı ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir tek insanımızın dahi ölmesinden daha büyük risk olmaz. Tavsiyemiz herkesin teenniyle hareket etmesi. Bu sadece AK Parti'nin, hükümetin istemesiyle gerçekleştirilecek süreç de değildir. Başta BDP ve MHP olmak üzere, CHP olmak üzere bütün parlamentodaki partilerin, parlamento dışındaki partilerin herkesin, bütün toplumsal kesimlerin sürece katkıda bulunması gerekir.''

BDP'NİN TÜRKİYE PARTİSİ OLMASINI EN BAŞINDAN BERİ İSTİYORUZ

Kurtulmuş, süreçte herkesin çok ciddi şekilde dikkatli davranması gerektiğine işaret ederek, BDP'nin Türkiye partisi olmasını en başından beri istediklerini ve bu süreçte en büyük sorumluluğun da yine BDP'lilere düştüğünü söyledi.

Numan Kurtulmuş, ''Bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri Türkiye'nin herhangi bir şehrinde program yapacaksa bu programı yapmak onların hakkıdır. Bu programın engellenmesine çalışmak sadece belli provokasyonların önünü açmaktan başka bir mana ifade etmez'' diye konuştu.

Bütün kesimlerin geçmişte yaşanan 12 Eylül, Çorum, Maraş ve Gazi Mahallesi gibi olaylardan ders alması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Herkesin bütün parti mensuplarının, farklı siyasetten olanların bu sürecin kolay geçmesini sağlayacak yöntemleri geliştirmesi gerekir. Herkes kendi fikrini en açık şekilde ortaya koyacak, bu sürecin en demokratik şekilde gelişmesine katkıda bulunacak'' dedi.