BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş açıkladı: Ciddi istihbarat var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'de bulunan 15 Temmuz'un 1 numaralı zanlısı FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı yönünde ciddi istihbaratın bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ liderinin Kanada'ya kaçacağı yönde ciddi istihbarat bulunduğunu söyledi. Rakka konusunda Türkiye'nin görüşlerinin belli olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü olmadığını kaydetti.

Numan Kurtulmuş, dün bir araya gelen Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaptı. Rakka konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, resmi olmayan bazı açıklamaların gerçekmiş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını kaydetti. İşte Kurtulmuş’un yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

"ABD’deki FETÖ elebaşının Kanada’ya geçmesi kaçması ihtimalinde ciddi bir takım istihbarat bilgilerimiz mevcuttur. Kanada’da satın alınmış olan bazı arazilerin çiftlikleri olduğu buraya geçebileceği yönündeki ciddi istihbaratlar ABD ile paylaşılmıştır.

RAKKA'DA TÜRKİYE'NİN TAVRI

Israrla söylediğimiz bir şey, herhangi bir şehirden terör örgütünü çıkarırken başka terör örgütü getirmek barışa hizmet etmez. Bunu defaatle paylaşıyoruz.

KÜRT YÖNETİMİ BAYRAĞININ ASILMASI

Havaalanında Barzani’nin, bölgesel Kürt yönetimi bayrağının göndere çekilmesi ilk kez oldu. Bir kere bilgiyi düzeltmemiz lazım, sayın Barzani her geldiğinde bu uygulama yapılmıştır. Üç bayrak asılmıştır. Önceki uygulamalarda da böyle olmuştur. Daha önceki ziyaretlerde de aynı uygulama olmuştur. Diplomatik teamüllere uygundur. Irak anayasasına da uygundur. Bunda yadırganacak bir durum yok.

ABD'NİN PYD'YE SİLAH YARDIMI

Biz başından itibaren uyarılarımzıı yapıyoruz. YPG’ye PYD’ye silah yardımı yapması bu da sorunu çözecek mesele değildir. Buradaki örgütleri silahlandırarak, bunları silahlandırırsanız silahlar şu ve bu örgütün eline geçer dedik. DEAŞ bu silahlardan istifade etti, aynı şekilde PYD ve YPG silahlardan istifade etti."

Kurtulmuş'dan Hürriyet'e manşet ayarı