BIST 10.272
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.416,07
HABER /  DÜNYA

Kürtler'in internete yüklediği görüntü

Kürtler'in başkent yapmak istedikleri Kamışlı da düştü. Bölgeden gelen görüntüler, 'Kürdistan' nidaları ile yüklü.

Abone ol

Suriye'de Türkiye'nin tüylerini diken diken eden gelişmeler yaşanıyor. 'Kamışlı'yı başkent olarak belirleyen Kürtler bu kentte de kontrolü ele geçirdi. Kentten yansıyan görüntüler Ankara'yı hiç memnun etmeyecek.

İnternete yüklenen videolarla desteklenen iddialara göre, Suriyeli Kürt güçleri Amude, Derik, Kobani ve Afrin kentlerinden sonra Kamışlı’yı da kontrol altına aldı.

KÜRDİSTAN SLOGANLARI

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, Mardin’in Nusaybin ilçesine yakınlığıyla bilinen Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kamışlı’da binlerce Kürt’ün ellerinde kendi bayraklarıyla eylem yaptığı ve “Kürdistan” sloganları attığı görülüyor.

ÖZERKLİK İSTİYORLAR

Şam yönetimine bağlı birliklerin garnizonlarından çıkmadığı ve muhalif Özgür Suriye Ordusu’nun Kamışlı’da önemli bir varlığının olmadığı bildirilirken Kürt gruplar Esad iktidarda kalsa da, devrilse de özerklik iddialarının arkasında kalacaklarını vurguluyor.

SELAHATTİN KARMAŞASI

Diğer yandan başta Halep olmak üzere ülkenin pek çok yerinde Esad yanlısı güvenlik güçlerinin bombardımanının devam ettiği ve tankların kentlerin içinde dolaştığı bildirildi. Güvenlik güçleri, 10 gündür çatışmaların devam ettiği Halep’in Selahaddin bölgesinin kontrolünü ele geçirdiklerini açıklarken, muhalifler Hamdaniye bölgesinde tankların görüldüğünü fakat Selahaddin’in uygulanan bombardımana rağmen kendi kontrolleri altında bulunduğunu belirtti.

Muhalif Yerel Koordinasyon Komiteleri de yaptığı açıklamada Halep’te 8, Şam’da 2 ve Dera ile Derezzur’da 1’er kişi olmak üzere 12 muhalifin bugün hayatını kaybettiğini bildirdi.
Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre ise son iki günde Halep’ten 200 bin kişi kaçtı fakat kentten kaçamayıp yardıma ihtiyacı bulunan pek çok insan bulunuyor.