BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,92
ALTIN 2.473,48
HABER /  POLİTİKA

Kürtler'de karşılığı olmayan kelime!

BDP'liler Kürdistan ifadesinde ısrarcı. BDP Milletvekili Bengi Yıldız, Güneydoğu ifadesini neden kullanmadıklarını anlattı.

Abone ol

Basın açıklamasında Kürdistan ifadesini kullanan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Türkiye’deki bir bölgeden bahsettiğini belirterek, “Doğu ve Güneydoğu’nun Kürtler de karşılığı yok” açıklamasında bulundu. 

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, dün akşam partilerinin genel merkezine yönelik bir saldırı gerçekleştiğini, saldırganın, patlayıcı madde ve döner bıçağı kullandığını söyledi.

"DELİLER BİZE SALDIRMAYA ŞARTLANDIRILMIŞLAR"

Saldırganın daha önce de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e saldırı hazırlığı yaptığını ve ''deli'' olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığını ifade eden Yıldız, ''Deliler, AKP'ye ve diğer partilere saldırmıyor nedense. Sadece bize saldırmaya şartlandırılmışlar. AKP'nin delileri çok akıllı. Hedef seçebiliyorlar'' diye konuştu.

'AKP SALDIRIYOR' İDDİASI

''AK Parti Hükümetinin Kürtleri sindirmeye çalıştığını'' iddia eden Yıldız, ''AKP, teşkilatlarımıza açık fiziki saldırı yapmaktadır, yapanlara göz yummakta ve onları kollamaktadır. Bu eylemlere karşı sessiz kalmayacağız, misliyle AKP'ye iade edeceğiz'' dedi.

GÜNEYDOĞU'NUN KARŞILIĞI YOK

Yıldız, açıklamasında kullandığı ''Kürdistan'' ifadesi ile kastının ne olduğunun sorulması üzerine, ''Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı coğrafyayı kastediyorum. Türkiye'nin dışında bir siyasi coğrafyadan bahsetmiyorum'' yanıtını verdi.

Yıldız, ''Doğu ve Güneydoğu adının Kürtlerde bir karşılığı bulunmadığını, bu nedenle Kürtlerin, 'Kürdistan' ifadesini kullandığını'' söyledi.