BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.429,94
HABER /  GÜNCEL

Kürtler PKK'ya teslim ol çağrısı yapacak

Selam Anadolu Hareketi terör örgütü PKK'ya İstanbul'da düzenleyecekleri mitingle 'teslim ol' çağrısı yapacak.

Abone ol

Selam Anadolu Hareketi lideri Galip İlhaner, 13 Nisan'da İstanbul'da "Cesur Çoğunluk Mitingi" adıyla bir miting yapacaklarını belirterek, "Cesur kürtler PKK'ya 'one minute' diyerek teslim olması çağrısında bulunacak" dedi.

İlhaner, 30 yıldır devam eden ve Kürtlerin kendilerinin müdahale etmemesi halinde bu çatışmanın 30 yıl daha sürmemesi için hiçbir neden olmadığını söyledi. Kürt Halkı olarak bu çatışmadan bıktıklarını söyleyen İlhaner, Kürtler'e şu çağrıda bulundu:

"Bu çatışmanın arkasındaki herkese, savaş isteyen son nesle karşı, barış (muhabbet) fedaileri olarak, 'yeter artık' demenin zamanı gelmiştir. On binlerce insanımızı kaybettiğimiz bu çatışmada, sorumluluk almayan, bana bir şey olmasın diyen, bana ne?, sana ne?, dünyayı sen mi kurtaracaksın?,...,diyen herkes esfele safilin (aşağıların en aşağısıdır). Bu çatışmayı durdurmak için, elinden geleni yapmayanlara lanet olsun. Bu kardeş kavgasına dur demek her Müslümana, her insana farzdır. Amacımız, Anadolu  barışının sağlanması ve Türkiye'nin, dünyanın lider ülkesi olmasıdır. "CESUR ÇOĞUNLUK" Mitingi, Kürt Halkının yıllardır acılarla birikmiş olan tepkisidir"