BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan bu çağrıya ne yanıt verecek?

MHP'yi İmam Hatip Liseleri ile vurmaya çalışan Başbakan Erdoğan'a, Bahçeli'de resti çekti...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 4+4+4 yasasını yönelik eleştirilerine, MHP'nin İmam Hatip Liseleri'nden rahatsız olduğu propogandasıyla yanıt veren Başbakan Erdoğan'a da bir çağrıda bulundu:

"Başbakan muğlak ifadelerle konuşma, bin dereden su getirerek niyetini gizleme, toplama ve çıkarmalarla uğraşma, samimiysen içtensen, yüreğin varsa gel her şeyi bir kenara bırakalım ve imamhatip liselerinin orta kısmını güç birliği yaparak açalım."

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP'nin eğitim sistemini bütünüyle ele alan 4+4+4 kanun teklifinin ve AK Parti'nin bencil, uzlaşmaz siyasetinin eğitim hayatını daha da büyük sorunlarla karşı karşıya getireceğini söyledi.

Bahçeli konuşmasında eğitim sisteminde köklü değişiklikler yaratacak yasayı şu sözlerle eleştirdi:

"Aileler, kaygı içindedir. Başbakanın akşam yatması, sabah kalkmasıyla şekil bulan, adına eğitimde reform denen teklifin her şeyden önce temelsiz bir içeriğe sahip olduğu ortadadır.

Çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin ne durumda olacakları hiç gündeme getirilmemiştir. Bizim açımızdan Erdoğan'ın yaptığmızı reform ideolojik değil, pedagojiktir sözleri bir şey ifade etmemektedir.

AK PARTİ KENDİ 28 ŞUBAT'INI YARATTI

Değişikliğin imam hatipler üzerinde yürütülmesi AKP istismarının bir başka sonucudur. 28 Şubat'ın dikte edici tarafına nasıl kabule edilemez bulduysak, AKP zihniyetini de kabul edilmez buluyoruz. AKP, kendi 28 şubatını oluşturmuştur.

Demokrasinin kafasında dün tank geziyordu, bugün AKP'nin balyozu duruyor. Dün İmamhatipler hedefti, bugün de istismarın merkezi. 28 şubat neyse, bugünkü iktidarın yönetimleride aynıdır...

BEYNİNDE HASAR VAR!

Önce şunu söylemeleyim ki, MHP'nin İmam Hatip lisesinden rahatsız olduğunu söylemesi, ya beyninden ileri derecede hasar, ya da Recep Tayyip Erdoğan olması yeterlidir.

İmamhatiplerin varlığı tıpkı diğer kurumların varlığı gibi onur vericidir. Ülkemize hayırlı hizmetler yaptığı bizim açımızdan berraktır. Erdoğan'a samimi bir çağrıda bulunmak ve partimizin teklifini duyurmak istiyorum.

İMAMHATİP ORTAOKULA UZANACAK

Başbakan muğlak ifadelerle konuşma, bin dereden su getirerek niyetini gizleme, toplama ve çıkarmalarla uğraşma, samimiysen içtensen, yüreğin varsa gel her şeyi bir kenara bırakalım ve imamhatip liselerinin orta kısmını güç birliği yaparak açalım.

ERDOĞAN'A YANIT

İmamhatip de okumak isteyen çocuklarımızın yolunu açalım, Kuran ı Kerim'i okulda seçmeli ders yapalım. Ayrıca Erdoğan geçtiğimiz haftaki grup toplantısında partimizi CHP'nin vagonu olmakla itham etmişti.