BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.461,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kurtlar Vadisi'nin şapkaları Ordu'dan

Kurtlar Vadisi ekibinden biri Ordu'ya gelerek ilerleyen bölümlerde kullanılmak üzere 5 adet 8 köşeli kasket aldı.

Abone ol

Türkiye'de en çok takip edilen televizyon dizilerinin biri olan Kurtlar Vadisi ekibinden biri Ordu'ya gelerek ilerleyen bölümlerde kullanılmak üzere 5 adet 8 köşeli kasket aldı.

Ordulu Hüseyin Güngör (55) 35 yıldır Karadeniz'de ve Anadolu'nun birçok kentinde yıllarca köylü erkeklerinin, şehre pazara gelirken giydikleri sekiz köşe kasketlerden yapıyor. Zenginlerin köstekli saat, ayaklarına körüklü çizme, garibanı ise yün çorap ve kara lastikle gezdiği dönemlerde bir simge haline gelen kasketler günümüzde çok fazla ilgi görmüyor. 1970'li yıllarda terziliğe göre daha çok para kazandıran kasket işine girmeye karar veren Hüseyin Güngör, Düz mahallede ünlü kasket ustası Mehmet
Islı'dan kasket yapmayı öğrendi. Kumaş, teliz, deri kayış, ceket telesi gibi malzemelerden oluşan kasketleri yapmaya başlayan Güngör, o yıllarda oldukça rağbet gösterilen bir usta oldu. Zamanla hazır giyimle birlikte değişen giyim tarzları nedeniyle 8 köşe kaskete olan ilgi azaldı. Buna rağmen bu işi bırakmayan Hüseyin Güngür 35 yıldır bu işi yapıyor. Ordu'da 8 köşeli kasket yapan tek usta olan Güngör, yaptığı kasketleri şimdilerde sadece yaşlı ve köylü kesimine satabiliyor.

Çok az sayıda nostalji olsun diye gençlerin aldığını ifade eden Hüseyin Güngör, yıllar önce sipariş yetiştiremediğini söyledi. İstenilen ölçülere göre bir kasketi 1 saatte yapabildiğini ifade eden Güngör, "Bu işi ilk öğrendiğimde günde 15-20 tane satabiliyordum. Sipariş yetiştirmekte zorlanıyordum. Zamanla ilgi azalınca birçok kişi bu işi bıraktı. Yapanların bazıları da hayatını kaybedince 8 köşeli kasket yapan tek kişi ben kaldım" diye konuştu.

Ordu'nun birçok ilçesine ve İstanbul'da anlaştığı bir mağazaya özel 8 köşe kasket yaptığını belirten Hüseyin Güngör, "Geçmişte Ordu'nun birçok önde gelen ismine kasket yaptım. Şimdi Ordu'nun ve Giresun'un ilçelerine özel kasket yapıyorum. Ayrıca İstanbul'da anlaştığım bir mağazaya da özel yapım kasketler gönderiyorum. Son olarak Kurtlar Vadisi'nden biri bu mağazadan beni öğrenerek buraya geldi. Bana ölçülerini verdiği 5 adet kasket yaptırdı. Bunların ilerleyen bölümlerde dizide kullanacağını söyledi. Yaklaşık 1 ay önce yapmıştım. Her hafta takip ediyorum. Yaptığımız kasketleri televizyonda görmek için sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde konuştu.