BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49
HABER /  GÜNCEL

Kürtçe yemeği de yasakladık!

Peki, hangi yemek isimleri Bahar Kültür Merkezi yetkilileri hakkında soruşturma açılmasına neden oldu?

Abone ol

İşte Radikal Gazetesi'nden ARİF ARSLAN'ın konuyla ilgili haberi.. Biz haberi duyuralım, yorumu siz yapın...

BATMAN - Turgut Özal Bulvarı'nda bir süre önce sanatsal ve kültürel faaliyetlere başlayan Bahar Kültür Merkezi, düzenlediği yöresel yemek kermesinde mahalli yemeklerin adını davetiyede Kürtçe yazınca haklarında soruşturma açıldı. Savcılıkta ifade veren merkezin müdürü Emel Çiftçi, 17 Mayıs'taki kermesin büyük ilgi gördüğünü ve bini aşkın davetlinin katıldığını söyledi.
Konuklara ikram ettikleri yöresel yemeklere Kürtçe isim yazmaları nedeniyle
haklarında soruşturma açıldığını belirten Çiftçi, "Kermes için bildirimde bulunduk. Kapalı mekânda toplantı yaptığımız gerekçesiyle hakkımızda soruşturma açıldı. Mahalli yemeklere neden Kürtçe isim verildiğini sordular. Kürtçe lehçeler yasak değil. Birçok televizyonda bazı yemek tarifleri Kürtçe de yapılabiliyor. AB yolunda bu tür yasaklar bizi düşündürüyor" dedi.
Kermesin mönüsünde yemeklerin adları mehir, nan e sel e çeşitleri, şanborek, kütlık, pel, dolme, rovi olarak yazıldı.
Batman Emniyet Müdürü Tahir Bayır ise, merkezin kermes düzenlemek için Emniyet ve valilikten izin almadığını, bunun da 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet etmek olduğunu söyledi. Bayır, "Soruşturma nedeni, düzenlenen kermesin davetiyelerinde Kürtçe yemek isimlerinin yer alması değil. Soruşturmanın tek sebebi izin alınmadan böyle bir kermesin yapılmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Radikal Gazetesi