BIST 9.739
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.424,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kürtçe resmi dil mi yapılacak?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Şivan Perver'in sözlerini meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesi sırasında Kürt şarkıcı Şivan Perver de yer aldı. Perver de Başbakan Erdoğan ile görüştü. İşte o görüşmede konuşulanlar MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından TBMM gündemine taşındı.

Peki Perver-Erdoğan görüşmesinde ne konuşuldu; Kürt şarkıcı Perver, Başbakan Erdoğan’a Kürtçe’nin resmi dil olması talebini iletti, Başbakan Erdoğan ise Perver’e Kürtçe’nin bu konuda “Vakti var.” yanıtını verdi.

MHP’li Türkkan da Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde bu talebi sordu.

Perver, Başbakan Erdoğan’ın görüşmede kendisine “Bazı şeyleri çözmenin kendileri için çok zor olduğunu ve kendilerine yönelik baskı ve saldırılar olduğunu” söylediğini de ifade etti.

“VAKTİ VAR” CÜMLESİNDE KASTEDİLEN VAKİT NE ZAMAN?

Başbakan Erdoğan’a Kürt şarkıcı Şivan Perver’in Kürtçe’nin resmi dil olması talebine verilen “Vakti var.” cevabında kastedilen vakit ne zaman diye soran Türkkan, bu vaktin neye göre belirlendiğinin açıklanmasını istedi.

Peki Kürtçe resmi dil yapılacak ise Türkçe ne olarak kabul edilecek? Başbakan Erdoğan’a bu soruyu da soran Türkkan, Anayasa’nın ihlal edileceğine de vurgu yaptı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN RESMİ DİLİ TÜRKÇEDİR” MADDESİ İHLAL EDİLMİYOR MU?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan önergesinde Anayasa’ya da vurgu yaptı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçe’dir.” maddesini hatırlatan Türkkan, Başbakan Erdoğan’ın vakti var diyerek kastettiği vakit geldiğinde resmi dilin Kürtçe olarak kabul edilmesi Anayasa’nın “Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçe’dir.” maddesinin ihlal edilmesi, böylece suç işlenmesi anlamına gelmez mi sorusunu yöneltti.

Perver, Başbakan Erdoğan’ın görüşmede kendisine “Bazı şeyleri çözmenin kendileri için çok zor olduğunu ve kendilerine yönelik baskı ve saldırılar olduğunu” söylediğini de ifade etti, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu ifadeden de yola çıkarak Başbakan Erdoğan’dan; kastedilen baskı ve saldırıların kimler tarafından yapıldığının açıklamasını istedi.