BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.403,24
HABER /  DÜNYA

Temel Medrese-i Yusufiye’de atıldı

Başbakan Erdoğan, Trakya turunun ilk durağı olan Pınarhisar’da, yaptığı konuşmada, AK Parti’nin ve büyük Türkiye’nin temellerinin, 14 yıl ön...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Trakya turunun ilk durağı olan Pınarhisar’da, yaptığı konuşmada, AK Parti’nin ve büyük Türkiye’nin temellerinin, 14 yıl önce yattığı ve ’Medrese-i Yusufiye’ diye tabir ettiği Pınarhisar Cezaevinde atıldığını söyledi.
Başbakan bir sizi ziyaret ve tesislerin toplu açılış törenine katılmak üzere Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Yaptığı mitingde, Siirt’te okuduğu bir şiir nedeniyle Pınarhisar Cezaevi’nde kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Uzun bir aradan sonra bugün bir kez daha Pınarhisar’dayız. Siirt’te okuduğumuz bir şiir nedeniyle 14 yıl önce Pınarhisar’a gelmiştim. Onlar güya beni mahkum etmişlerdi. Güya benim özgürlüğümü elimden almışlardı. Ama ben Pınarhisar’a bir mahkum olarak değil, milletimin muhabbetiyle bahtiyar olmuş, milletimin vicdanında yargılanıp zincirlerinden kurtulmuş bir ilim talebesi olarak, medrese-i Yusufiye’nin bir öğrencisi olarak gelmiştim. Pınarhisar benim hatıralarımda zindan değil okuldur. Benim için gurbet değil vuslattır. Pınarhisar, hasret değil muhabbettir. Pınarhisar benim nezdimde yeni bir başlangıcın, taze bir başlangıcın, yeniden doğuşunun sembolüdür. Bugün bir kez daha Pınarhisar’a teşekkür ediyorum. Ahde vefanız için, bizleri misafir ettiğiniz, bağrınıza bastığınız, ben sizi nasıl unutmadıysam siz de bizi unutmadığınız içim teşekkür ediyorum” dedi.

"BURADAN YOLA ÇIKTIK"
Pınarhisar’ın yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin doğuşunda, Türkiye’nin özüyle ve ruhuyla buluşmasında tarihi öneme sahip bir ilçe olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin kuruluş temellerini Pınarhisar’da attığını dile getirdi. Pınarhisar’da geleceğin planları ve programları üzerine kafa yorduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “AK Parti’nin kuruluş planlarını burada, Pınarhisar cezaevinde yaptım. Orada çalıştım, orada geleceğin planları programları üzerinde kafa yordum. AK Parti’nin rotasını, istikametini, felsefesini işte burada Pınarhisar’a gelen mektuplarla binlece mektupların içindeki sinyallerle aldık. Görüşmelerdeki o duygularla kattık. Yeni Türkiye’nin ilk adımını burada attık. Buradan yola çıktık. Milletimizin hayır duasıyla Pınarhisar’dan başladık. Tüm Türkiye’yi hatta dünyayı, yeryüzündeki insanları kucakladık. Pınarhisar’dan başlayarak, buradan yola çıkarak Türkiye’ye çok büyük hizmetler, çok büyük eserler kazandırdık” diye konuştu.

11 YIL BOYUNCA YAPILANLAR
11 yıl boyunca 81 vilayete, bütün ilçe, köy, beldelere ve bütün dünya başkentlerine ellerini uzattıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Dünyada ihtiyaç sahibi tüm şehirlere, halklara elimizi uzattık. Ama biz 11 yıllık süreçte başka bir şey daha yaptık. O neydi biliyor musunuz? Bu kardeşinizi 14 yıl önce Pınarhisara getiren sebepleri sadece şahsımı değil, milletimizin önemli çoğunluğunu, mahkemelere, hapislere mahkum eden sebepleri tek tek ortadan kaldırdık. Ben şiir okudum diye Pınarhisar Cezaevi’nde kaldım. Bu ülkede binlerce insan şiir okudu, şarkı, türkü söyledi diye, yazı yazdı diye, görüşlerini beyan etti diye, benim maruz kaldığım eziyete hatta çok daha fazlasına maruz kaldılar. Allah’a hamd olsun ben kendi ülkemdeydim. İstanbul’umuzun hemen yanında, Kırklareli’nin hemen yanında bu güzel Pınarhisar’daydım. Ama kimileri vatanlarını terk etmek zorunda kaldı, kimileri gurbette hayata veda etmek zorunda kaldı. Kimileri yıllarını hapislerde geçirmek zorunda kaldı. Kimileri sokak ortasında vurulup faili meçhul cinayetlerde hayatlarından kopmak zorunda kaldı. İşte bu ayıbı, bu anti demokratik atmosferi değiştirmek için büyük mücadele verdik. Okullar, üniversiteler, köprüler, yollar, demir yolları, barajlar, tüneller konutlar inşa ettiğimiz kadar gönülleri de yeniden inşa etmenin, yeniden imar etmenin, kırık kalpleri tamir etmenin mücadelesini bu dönemde biz verdik” dedi.
(İHA)