BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu Taraf’a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taraf Gazetesi’yle ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın hal...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taraf Gazetesi’yle ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin halk tarafından öğrenilmesini engellemeye yöneliktir. O açıdan doğru bulmuyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski Bakanlardan Mehmet Gölhan’ın Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardından Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Taraf Gazetesi’ne yönelik üç devlet kurumunun aynı anda suç duyurusunda bulunması ve yayınlanan haberlerle ilgili hem Mehmet Baransu hem de Taraf Gazetesi’ne yönelik soruşturma başlatılmasıyla ilgili sorusuna, “Gazetelerin ve gazetecilerin özgürlüğünü sınırlarsanız, halkın haber alma hakkını sınırlamış olursunuz. Taraf önemli bir gazete yayın yapıyor. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz gazetecilerin özgürce yayın yapması demokrasinin temel koşullarından birisidir. Buna herkesin özen göstermesi lazım. Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin halk tarafından öğrenilmesini engellemeye yöneliktir. O açıdan doğru bulmuyoruz” cevabını verdi.
Demokratikleşme paketi ile Abdullah Öcalan’a siyasetin yolunun açıldığı sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, o paketi görmesi gerektiğini kaydetti.
(İHA)