BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kızı için kendini feda etti

Bursa’da bir evde çıkan yangında büyük kızını alevlerin arasından kurtaran babanın, küçük kızını kurtarmak için girdiği evde çatının çökmesi...

Abone ol

Bursa’da bir evde çıkan yangında büyük kızını alevlerin arasından kurtaran babanın, küçük kızını kurtarmak için girdiği evde çatının çökmesi üzerine kızıyla birlikte hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Merkez Yıldırım ilçesinde Beyazıt Mahallesi Seyran Sokağı’nda bir evde saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre 4 yıl önce eşini kaybeden Arif Can (47), kendi odası ile kızları Hatice (12) ve Havva Can’ın (9) odasındaki sobayı yakarak uykuya daldı. Hangi sobadan çıktığı belirlenemeyen kıvılcımlar gece evi sardı. Alevlerin arasında kalan kızlarını kurtarmaya çalışan baba Arif Can (47), Adnan Menderes Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi kızı Hatice’yi komşusunun balkonuna çıkarmayı başardı. Fedakar baba, içeride kalan küçük kızı Havva için alevlerin arasına tekrar daldı ancak kül olan çatı baba ile kızın üzerine düştü. Arif Can ile kızı Havva Can yanarak hayatını kaybetti.
Yangından yaralı kurtulan Hatice, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Hatice Can, ilk müdahalesinin ardından hava ambulansıyla İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

"GECE YATARKEN KİMSE SOBASINI YANIK BIRAKMASIN"
Gördükleri karşısında gözyaşlarını tutamayan komşusu Mustafa Oğuz, "Eşim mutfak yanıyor diye bağırınca yattığım yerden nasıl fırladığımı bilmiyorum. Baktım ki Arif’in kaldığı bina yanıyor. İçeriden alevler yükseliyor. ’Arif’ diye seslenmeme rağmen hiçbir şey yapamadım. Diğer komşular zaten hemen itfaiye ekiplerine haber vermiş. Arif bizim balkona büyük kızını bıraktıktan sonra küçük kızını kurtarmak için tekrar içeri girdi. O esnada çatı üzerlerine çöktü. İtfaiye ekipleri 4 dakika gibi kısa bir sürede geldi ama yapacak bir şey yoktu çünkü çatı olduğu gibi içeri göçmüştü. Allah kimsenin başına böyle bir felaket vermesin. Ben onları gördüm. Çok kötü oldum. Kimse sobasını yanık bırakmasın. Yatarken herkes sobasını söndürsün" dedi.
Arif Can’ın gözyaşlarına boğulan ağabeyini komşuları teselli ederken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)