BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kürtçe alışveriş kampanyası

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kurdi-Der Şubesi alışverişin Kürtçe yapılması için kampanya başlattı.

Abone ol

Kurdi-Der Yüksekova Şubesi, ilçe esnafının ticaretini anadiliyle yapabilmesi için yeni bir çalışma başlattı.

Kampanya çerçevesinde BDP Yüksekova İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bir grup, dernek binasında bir araya geldi.

Burada bir açıklama yapan Kurdi-Der Yüksekova Şube Başkanı Besim Baykal, referandum ve okul boykotunda çıkan sonuçla halkın öncelikli
taleplerini açık bir biçimde ortaya koyduğunu söyledi. Baykal, "Kürtler anadilinde eğitimini, kültürünü, ticaretini yaşamak istemektedir. Bu açık bir şekilde yapılan boykotlarla ortaya çıkmıştır. Özellikle aile ortamı, çarşı, sokak, mahalle, köy, servis araçları, günlük iletişim gibi tüm alanları eğitim alanına dönüştüreceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Açıklamadan sonra Baykal ve beraberindekiler, ilçe merkezindeki dükkanları, lokantaları, dolmuş duraklarını, kırtasiyecileri dolaşarak önceden hazırlamış oldukları Kürtçe reyon isimlerini dağıttı. Halkın büyük ilgi gösterdiği çalışmaya esnaftan da destek geldi.