BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beykozlu kendi sebzesi yetiştiriyor!

Beykoz Belediyesi, ilçede doğal tarımı teşvik etmek ve bağ bahçe işleriyle uğraşmaktan keyif alan vatandaşlar için hobi bahçeleri hazırladı.

Abone ol

Bağ ve bahçe tutkunları Beykoz’daki hobi bahçelerinde hem sebze ve meyvelerini yetiştiriyor hem de toprakla haşır neşir olarak güzel vakit geçiriyor.

Beykoz Belediyesi tarafından doğal tarımı teşvik etmek, ilçedeki atıl arazileri değerlendirerek kendi sebze-meyvesini yetiştirmek isteyenlerin kullanımına sunmak üzere yapılan hobi bahçelerinin açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan açılışta konuşan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, hobi bahçelerinin sadece Beykoz’dan değil İstanbul’un birçok ilçesinden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Amacımız hem boş arazileri en güzel şekilde değerlendirmek hem de bahçesi olmayan ancak toprağı, bahçeyi, sebze ve meyve yetiştirmeyi seven vatandaşlarımızın bu ihtiyacını karşılamak. Burada aynı zamanda yeni dostluklar oluşacak. Birbirlerine yetiştirdiklerinden ikram edecek, boş vakitlerini yemyeşil bir ortamda toprakla haşır neşir olarak değerlendirebilecekler” dedi.

100 parsel var

Çubuklu-Kiremitdere mevkiinde 20 dönüm arazi üzerine kurulan Hobi Bahçeleri’nde 50’şer metrekarelik 100 adet parsel yer alıyor. Meyve-sebze ekim dikimine uygun olarak tasarlanan bahçelerde kalıcı olmayan bitkiler ve mevsim çiçekleri de yetiştirilebilecek.

Tuzla’dan Silivri’ye çeşitli ilçelerden taleplerin olduğu hobi bahçelerinde; Emekliler, öğretmenler, mimarlar, mühendisler, bankacılar ve esnaf gibi değişik kesimlerden yoğun ilgi gördü

Danışmanlık ücretsiz

Yeni başlayanlar için ücretsiz toprak, tarım, bahçe ve birçok konuda danışmanlık hizmetinin de verileceği ‘Hobi Bahçeleri’nde şimdiden mahsuller toplanmaya başlandı bile.

Her parsel için ahşap kulübeler, kümes hayvanları, 5 çayı için teras ve sulama sisteminin yer aldığı alanda 50 araçlık bir otoparkın yanı sıra, çocuk oyun grubu, yönetim ve güvenlik merkezi de bulunuyor.

Hobi bahçeleriyle ilgili ayırıntılı bilgi için 444 666 1 numaralı telefondan veya basin@beykoz.bel.tr ile  beykozbasin@gmail.com adreslerinden edinilebilir.