BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,17
ALTIN 2.451,71
HABER /  GÜNCEL

Kürtaj turuna yetki iptali geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışına kürtaj turları düzenlemeye başlayan Baracuda Tour’un ‘acenta yetkisi’ni iptal etti.

Abone ol

Türkiye’de uzun süre devam eden ‘kürtaja yasak’ tartışmasının ardından yurt dışına kürtaj turları düzenlemeye başlayan İstanbul merkezli Baracuda Tour’un ‘acenta yetkisi’ iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Büyük emekler verilerek önemli bir seviyeye getirilen ülke turizmi için talihsizlik olarak nitelendirilecek söz konusu olayın gerek turizm anlayışımıza ve etik kurallara aykırı olması, gerekse de ülke imajımıza ve turizmimize zarar vermesi dikkate alınarak adı geçen acentanın belgesi bugün itibariyle iptal edilmiştir” denildi.

ÖNCE TÜRSAB SERT ÇIKTI

Kürtaj turları düzenleyen Baracuda Tour için dün ilk önce Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB), harekete geçti ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, böyle bir girişimin ahlaki, etik ve geleneklerimize uygun olmadığını belirterek söz konusu şirketin disiplin kuruluna sevk edildiğini, Turizm Bakanlığı nezdinde de soruştuma başlatılacağını açıklamıştı.

Ulusoy, “Biz yıllardır sağlık turizmini geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun altyapısını Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Eczacılar Birliği ile oluşturmaya ve yürütmeye çalışıyoruz. Ülkemiz sağlık hizmetleri konusunda çok üst seviyede ama diğer taraftan organ mafyası gibi konulara karşı olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Bu acentanın sahibi olan kişi kendi görüşünü ortaya koymuştur. Yönetim Kurulu kararıyla bu acentayı disiplin kuruluna veriyoruz. ‘Kürtaj turizmi’ diye bir şey olmaz. Bu ne ahlaki, ne ticari ne de geleneklerimize uygundur” dedi.

DOKTOR RAPORU ALIYORUZ

BARACUDA Tour’un yöneticisi Cem Polatoğlu, yaptıklarının illegal olmadığını ve TÜRSAB’ın aldığı kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. Polatoğlu şunları söyledi: “Doktor raporu alıyoruz. Hastayı, hastaneye teslim ediyoruz. Elbette iş ekmeğimle oynanacak noktaya gelirse, bu hizmetten vazgeçerim.”